Pro League-voorzitter zet punt achter 1A en 1B

© Photonews

Peter Croonen, de voorzitter van de Pro League, zet woensdag na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om sportcompetities tot en met 31 juli te verbieden een punt achter de voetbalcompetities in het seizoen 2019-2020.

"De beslissing van de algemene vergadering kan niet anders zijn dan te stoppen. Tenminste in 1A en 1B. Een bekerfinale blijft in theorie wel nog mogelijk", reageert Croonen.

Bondsvoorzitter Mehdi Bayat reageert dan weer tevreden na de beslissing van de overheid om na afloop van de Nationale Veiligheidsraad van woensdag sportcompetities te verbieden tot 31 juli. "De overheid heeft de juiste beslissing genomen", bekende Bayat bij RTBF.

'Nieuw seizoen begin augustus'

"We moeten realistisch zijn en aan de gezondheid van de spelers denken. Momenteel is het zelfs al ingewikkeld om een collectieve training te organiseren", aldus Bayat. "We blijven de situatie dan ook op de voet opvolgen. Nadien zullen we een analyse maken met de virologen en de experts om te zien of vanaf medio juni in de derde fase groepstrainingen mogelijk zijn."

"Vooraleer er competitievoetbal kan zijn, moet je toch rekenen op een zestal weken voorbereiding. We hopen dan ook het nieuwe seizoen begin augustus te kunnen starten. Misschien nog achter gesloten deuren of in een andere formule, met bijvoorbeeld een beperkt aantal fans in de stadions."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?