Probleemloze zege Union tegen Standard

 Dennis Eckert Ayensa
© BELGA PHOTO
| Dennis Eckert Ayensa scoorde het enige doelpunt van de avond.
© BELGA PHOTO
| Dennis Eckert Ayensa scoorde het enige doelpunt van de avond.

De vele wissels in de selectie afgelopen zomer lijken voorlopig geen vat te krijgen op het spel van Union Saint-Gilloise. Vrijdagavond wonnen de Brusselaars relatief eenvoudig met 0-1 van Standard.

Ook in zijn derde seizoen op het hoogste niveau verliest Union Saint-Gilloise weinig tot niets van zijn autoriteit. Vrijdagavond volstond een treffer van de Duitse aanvaller, Dennis Eckert Ayensa, om het verschil te maken tegen de voormalige topclub uit Luik. Met zes op zes kunnen de Brusselaars dit weekend rustig achterover leunen en kijken wat de rivalen voor de titel uit Antwerpen, Brugge en Genk ervan bakken.

Vooral in de eerste helft leek Union heel erg op het team dat de voorbije seizoenen zo moeilijk te ontwrichten was. Na een ietwat aarzelende start stoomden de Brusselaars richting het doel van Bodart en verdween de vurige sfeer gaandeweg uit het volle stadion. Machida miste op het kwarter nog een eerste wenkende kans. Kort daarna scoorde Eckert wel, niet zonder enige meeval moet gezegd. Door een aarzelend manoeuvre van verdediger Bokadi in het Luikse strafschopgebied kon de Duitser alsnog bij de bal. Doelman Bodart was te verrast om nog te reageren: 0-1.

Enkele minuten later hadden Puertas en Burgess de 0-2 kunnen maken, maar telkens greep Bodart goed in. Standard moest een kwartier lang het spel ondergaan en zag tot overmaat van ramp Balikwisha uitgesloten worden na een tik tegen de voet van Machida.

Na de rust verwaterde de wedstrijd. Net als vorige week tegen Anderlecht volstond Union met rustig controleren. Dermate rustig dat Standard stukje bij beetje in de wedstrijd kwam, zonder evenwel grote kansen af te dwingen. Die kwamen er wel aan de overkant, maar Lapoussin aarzelde te lang en het schot van Puerta miste kracht en richting.

Daardoor bleef de stand zoals hij was aan het begin van de tweede helft. Union hield uiteindelijk makkelijk stand en gaat met het maximum van zes op zes het weekend in. Volgende week zaterdag komt OH Leuven naar het Dudenpark, de ideale gelegenheid om de goede lijn van de eerste twee competitiewedstrijden door te trekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?