| Diepe ontgoocheling bij RWDM-speler Mbopu.

Problemen dreigen voor RWDM na nederlaag in Sint-Truiden

© BRUZZ
27/10/2023

Na de voorbije weken al twee keer in de slotfase een overwinning uit handen te hebben gegeven, herviel RWDM vrijdagavond in Sint-Truiden in dezelfde fouten. Een late penalty, benut door Koita, en een verrassende treffer van Hashioka, diep in blessuretijd, deden de balans alsnog in de richting van de Limburgers kantelen: 2-1. En zo begint de lucht voor de Brusselaars er na twaalf competitiewedstrijden plots donker uit te zien.

Het is de vijfde nederlaag in deze competitie voor de Brusselaars, die voor het laatst konden winnen medio september. Toen was Cercle Brugge een gewillige tegenstander in het Edmond Machtensstadion. Na vrijdagavond dreigen plots acute problemen voor de club en dreigt het scenario waar velen voor gevreesd hadden bij het begin van de competitie, toen trainer Euvrard net was ontslagen en vervolgens zijn hele trainersstaf de deur werd gewezen.

Aan het einde van dit seizoen wacht een soort mini-degradatiecompetitie waar in ieder geval vier eersteklassers tot veroordeeld zullen zijn. Dat betekent dat er van onbekommerd spelen voor teams als RWDM en STVV dit jaar eigenlijk nooit sprake kan zijn. Het was alsof beide ploegen zich daar vrijdagavond op Stayen uitermate bewust van waren, want al was er wel veel bezieling te bespeuren, goed voetbal was er niet in de aanbieding.

RWDM, waar dezelfde elf spelers aantraden als vorige week thuis tegen Westerlo, wist tot in de 75ste minuut geen bal tussen de palen te trappen. Sint-Truiden toonde iets meer dadendrang, zonder grote kansen af te dwingen. En toen iedereen in het stadion vrede leek te nemen met het scoreloze gelijkspel eiste de VAR plots een hoofdrol op. In het strafschopgebied van RWDM viel de bal na een duel op de arm van Segovia. Niemand op Stayen had het opgemerkt, maar scheidsrechter Lardot in het hoofdkwartier van de bond in Tubeke wel. Koita trapte de bal vanop de stip staalhard voorbij Defourny.

Een donkere avond dreigde voor de moedeloze ploeg uit Brussel, maar die richtte zich in blessuretijd plots op toen de alsnog ingevallen Mercier de bal in de voeten van Makhtar Gueye: 1-1. Een zwaar bevochten punt, dachten alle Molebekenaren. Tot een minuut later Hashioka met zijn allerlaatste krachten een hard verdict velde: 2-1.

RWDM moet vanaf nu bang achterom kijken, want teams als KV Mechelen en OH Leuven zullen gezien hun sterke kern wellicht dra komen opzetten. Misschien biedt de bekerwedstrijd, woensdag thuis tegen Olympic Charleroi, een kans de dreigende problemen even te vergeten. Daarna volgt volgende week zaterdag in het Machtensstadion het duel met Kortrijk, een confrontatie die na de gebeurtenissen van vrijdagavond maar beter kan gewonnen worden. Al was het maar om mogelijke onrust in de rangen de kop in te drukken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RWDM , STVV , Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni