Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise

| Supporters in de tribune van voetbalclub Union Saint-Gilloise in het Dudenpark (archiefbeeld).

Profiteert Union met thuismatch tegen STVV om voorsprong verder uit te bouwen?

© Belga
10/02/2022

Union Saint-Gilloise krijgt na het loodzware vierluik tegen de topclubs, waarin het erg knap 10 op 12 haalde, dit weekend een haalbare kaart voorgeschoteld. Het team van Felice Mazzu neemt het zondagnamiddag op de 27ste speeldag thuis op tegen middenmotor STVV. Kan de promovendus de al riante voorsprong op de naaste concurrentie nog verder uitbouwen?

Union heeft na de overtuigende zege vorig weekend bij Antwerp een marge van 10 punten op de Great Old. Het stamnummer 1 kan die kloof wel tijdelijk verkleinen want het opent de speeldag vrijdagavond met een verplaatsing naar Seraing. De Métallos hebben in de stand weliswaar 10 punten voorsprong op rode lantaarn Beerschot maar het behoud is allerminst al verzekerd. Antwerp zal de punten dus zeker niet cadeau krijgen in het Stade du Pairay.

Landskampioen Club Brugge volgt na het pijnlijke thuisverlies tegen AA Gent al op 12 punten van Union. Blauw-zwart staat zondag in de vooravond (18u30) opnieuw voor een lastige opdracht met het bezoek van Charleroi, dat na een 6 op 6 naar de vijfde plaats is opgeklommen in het spoor van Anderlecht. De recordkampioen knoopte vorige zondag na twee nederlagen opnieuw aan met de zege tegen Eupen en wil daar zaterdagavond een vervolg aan breien op het veld van Zulte Waregem.

Nog zaterdag gaat AA Gent, als zesde zeker nog niet afgeschreven voor de Champions' play-offs, op bezoek bij Eupen. Aansluitend speelt KV Mechelen gastheer voor KV Oostende en neemt OHL het aan Den Dreef op tegen Cercle Brugge.

Heuse inhaalrace

Zondag staan naast Union/STVV en Club/Charleroi nog twee wedstrijden op het programma. In de middagpartij geven KRC Genk en Standard elkaar partij. De Limburgers verloren woensdagavond de inhaalwedstrijd bij OHL en staan als achtste voor een heuse inhaalrace om de top vier te halen. Voor Standard, dertiende, lijkt zelfs de top acht een moeilijke opdracht te worden.

Afsluiten doen we zondagavond op het Kiel waar rode lantaarn Beerschot in zijn eerste wedstrijd na het ontslag van coach Javier Torrente Kortrijk ontvangt. Het is aan assistent Greg Vanderidt, die tot T1 werd gepromoveerd, om te proberen het zieltogende Beerschot alsnog in 1A te houden. Winst tegen de Kerels (tiende in de stand) is dan een absolute must.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni