Recordaantal inschrijvingen voor BXL Tour

KVG, RF
© BRUZZ
29/08/2021
Updated: 29/08/2021 14.50u

Het startschot voor de 5de editie van BXL Tour is zondag gegeven. Het parcours van de wielerwijdstrijd is 40 kilometer lang door de straten van de hoofdstad. Stad Brussel wil met dit evenement actieve mobiliteit aanmoedigen. Dit jaar kon BXL Tour rekenen op meer dan 3.600 inschrijvingen. "Dat is een recordjaar", zegt de organisatie.

Dit jaar ging het aantal inschrijvingen voor de liefhebberswedstrijd de hoogte in, met meer dan 3.600 inschrijvingen. "Daarvan hebben er 3.260 effectief deelgenomen", zegt Fabienne Van Koninxloo van BXL Tour.

Volgens de schepen van Sport in Brussel-Stad, Benoit Hellings, heeft de populariteit van de wedstrijd alles te maken met de coronacrisis. “Mensen gingen het voorbije coronajaar alsmaar meer fietsen en hebben zo de smaak te pakken gekregen”, klinkt het.

Op verkenning met de fiets

Volgens Van Koninxloo is de populariteit ook vooral te danken aan de inspanningen rond nieuwe fietsinfrastructuren in de stad. "Het verschil daarin met vijf jaar geleden is groot", klinkt het. "Deelnemers kunnen met BXL Tour die nieuwe infrastructuren ontdekken omdat ze de kans krijgen om de hele stad te verkennen. Onze bedoeling is dan ook om meer fietsers buiten Brussel aan te trekken.".

Hellings verwacht dat de volgende jaren het aantal inschrijvingen zal stijgen. “Ik ben ervan overtuigd dat er jaar na jaar meer mensen zullen deelnemen aan de wedstrijd”, klinkt het. "En dat is iets wat we aankunnen", voegt Van Koninxloo toe. "We hebben veel marge om te groeien."

Het startschot werd op vrijdagochtend, rond 9 uur, gegeven door wielerlegende Eddy Merckx op het Paleizenplein en de finish ligt 40 kilometer verderop, op de Dikkelindelaan, op een steenworp afstand van het Atomium. Rond 13-14 uur kwamen de deelnemers aan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni