Red Dragons boeken stuntzege tegen Duitsland

© Wikimedia
| Red Dragons (archiefbeeld)

In Paleis 12 heeft het Belgische volleybalteam met 3-2 gewonnen van Europees vicekampioen Duitsland. Zondag spelen de Belgen tegen Spanje.

De Belgen, vierde op het vorige EK, kregen na Oostenrijk (3-0 zege) een tegenstander van een ander kaliber voorgeschoteld. Bovendien moest Duitsland zich herpakken na de kansloze 3-0 nederlaag van vrijdag tegen Servië. In een hoogstaande eerste set misten de Red Dragons hun start. Duitsland liep uit tot 3-7. Sam Deroo en co. knabbelden aan hun achterstand.

Bij 13-13 was de score opnieuw in evenwicht. Daarop volgde een nek-aan-nekrace. Aangevuurd door het publiek trokken de Belgen uiteindelijk met 25-23 aan het langste eind.

Een overtuigende 25-17 verscheen op het scorebord na de tweede set. De Duitsers lieten zich echter niet naar de slachtbank leiden en liepen in de derde set uit naar 1-8 en 5-15. De set leek gespeeld, maar de Red Dragons kwamen nog terug tot 14-16 en 19-22. Toch hield Duitsland stand: 22-25.

Dankzij een sterk serverende Ruben Schott sloegen de Duitsers ook in set vier snel een kloof: 1-6. Het kalf was verdronken, Duitsland stoomde door naar 9-18 en 15-25. In de tiebreak toonden de Red Dragons een ander gezicht. Onder impuls van een sterke Deroo kwamen ze 4-1 voor, maar Grozer en teammaats knokten zich terug in de beslissende set (4-5). Het bleef razend spannend. Bij 14-12 hadden de Belgen twee matchballen.

Hendrik Tuerlinckx kende geen genade bij de tweede kans: 15-13. De top vier van elke poule stoot door naar de achtste finales. De groep van België kruist met die van Nederland en Polen. Dankzij de zege tegen Duitsland doen de Red Dragons een goede zaak om bij de eerste twee van hun poule te eindigen. Zo zouden ze waarschijnlijk wereldkampioen Polen van bondscoach Vital Heynen ontlopen in de volgende ronde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?