Gezien: Atomium prijkt voortaan op shirts Yellow Tigers

24/05/2023

De Nationale Loterij en Topvolley Belgium hebben in het bijzijn van Brussels minister van Financiën en van het Imago van Brussel Sven Gatz (Open VLD) de officiële truitjes van de Yellow Tigers, de nationale vrouwenvolleybalploeg, voorgesteld. Op de achterkant prijkt een illustratie van het Atomium, een knipoog naar Brussel, waar deze zomer de finaleronde van het EK zal gespeeld worden.

Het EK vrouwenvolley vindt komende zomer plaats in onder meer ons land, met zowel in Gent als Brussel wedstrijden op het programma. "Het EK wordt een bijzonder moment voor het volleybal en de Belgische sport in het algemeen", meent Geert De Dobbeleer, CEO van Top Volley Belgium, de Belgische volleybalfederatie.

Het EK vindt plaats in Duitsland, Italië, Estland en België. Daarbij zullen de Yellow Tigers het in de poulefase in Gent opnemen tegen Hongarije, Slovenië, Polen, Oekraïne en huidig wereldkampioen Servië.

De achtste finales (26-28 augustus) en kwartfinales (29-30 augustus) worden in Brussel en het Italiaanse Firenze afgewerkt. Brussel, en Paleis 12 in het bijzonder, wordt ook het toneel voor de halve finales en finale, op 1 en 3 september. "Het EK wordt in meer dan 150 landen uitgezonden en heeft een belangrijke economische impact voor België", zegt De Dobbeleer.

Brussels minister Sven Gatz is verheugd over de komst van het EK naar de hoofdstad en ons land. "We hebben vanuit de Brusselse regering niet lang moeten nadenken over de komst van het EK volley voor vrouwen naar de hoofdstad. Dit evenement heeft een belangrijke impact op ons land en Brussel. Laten we het momentum gebruiken om de volleybalsport attractiever te maken voor ons land en voor vrouwen en hopen dat ook de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs lukt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, volleybal, Olympische Spelen, Sven Gatz, Belgian Yellow Tigers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni