Red Lions dinsdag gevierd op Stadhuis

© Twitter @cedriccharlier
| Cédric Charlier is uitgegroeid tot een leider bij Racing en de Red Lions.

De Red Lions, die zich zondag in India tot wereldkampioen kroonden, zullen dinsdagochtend op Belgische bodem landen. Ze worden nadien ontvangen op het stadhuis van Brussel, waar ze - in navolging van de Rode Duivels afgelopen zomer - op het balkon zullen verschijnen.

De Red Lions kroonden zich zondag na bloedstollende shoot-outs tot wereldkampioen in Bhubaneswar, India. De spelers zullen dinsdagochtend rond 6.30 uur landen op Brussels Airport. Daarna volgt een uitgebreide huldiging in de hoofdstad.

'Hockey boomt'

"Ik wil zoveel mogelijk mensen uitnodigen om de huldiging op de Grote Markt bij te wonen," zo meldde Brussels burgemeester Philippe Close zondagavond. "Deze eerste wereldkampioenentitel in het hockey is iets unieks. De hockeysport was sowieso al booming in België, en deze titel zal daar alleen maar aan bijdragen."

Verenigd

"Het is een mooi jaar voor het balkon van het Brussels stadhuis. De Rode Duivels stonden er afgelopen zomer na hun derde plaats op het WK. Ze stonden er ook al in 1986, en in 2003 was het de beurt aan Justine Henin na haar eerste overwinning op een grandslam. Dit toont aan dat sport mensen kan verenigen. Ik nodig echt alle Belgen uit om, zeker in de huidige omstandigheden, te tonen dat ze verenigd zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?