Redders gezocht voor nieuw openluchtzwembad in Biestebroek

© Pool is cool
| Pool is cool vzw is op zoek naar een redder voor een nieuw openluchtzwembad in de Biestebroekwijk.

De vzw Pool is cool is op zoek naar redders voor een nieuw openluchtzwembad onder de Pierre Marchantbrug in de Biestebroekwijk. Als het pop-up openluchtzwembad er komt - wat nog officieel moet worden gemaakt- zal het openen van juli tot en met augustus.

Terwijl de Brusselse regering op dit ogenblik overlegt of de Anderlechtse Abattoirsite een nieuw dakzwembad krijgt, zijn er al plannen in de maak voor een ander openluchtzwembad. Het initiatief komt van Pool is cool vzw, die streeft naar een revival van openluchtzwemmen in Brussel. Alles wijst erop dat Pool is Cool deze zomer een openluchtzwembad wil inrichten onder de Pierre Marchantbrug in de Biestebroekwijk. Zo plaatsten de initiatiefnemers afgelopen week een vacature voor redders op hun website. Na onze vraag om meer informatie werd de vacature wel offline gehaald maar naar verluidt wil Pool is cool volgende week officieel communiceren.

Volgens de vacature die even online stond moeten de redders zich minstens zes weken lang vrijmaken tijdens de zomermaanden om mee hun schouders onder hun nieuw zomerproject te zetten. De redder in kwestie moet een reddersbrevet hebben en moet de verplichte jaarlijkse bijscholingen gevolgd hebben. Helder communiceren, kordaat optreden, flexibel, alert en verantwoordelijk zijn, horen ook bij het gezochte profiel.

En ook het talenpakket is een must, want de kandidaat moet zich goed kunnen uitdrukken in het Nederlands of Frans of Engels. Elke andere taal is een troef.

De kandidaat moet bereid zijn om zes uur per dag als redder aan de slag te zijn. Hij, zij of x is verantwoordelijk voor de veiligheid en de hygiëne van personen in de zwemzone, moet toezien op het naleven van de veiligheidsprocedures en poetsschema’s.

Mee promotie maken voor het project en extra activiteiten organiseren, zoals zwemlessen geven aan kinderen, behoren ook tot het takenpakket.

De redder zal voor bepaalde duur aangeworven worden in de graad van redder. Het uurloon is afhankelijk van de diploma of het certificaat, volgens de barema’s.

Kandidaturen kunnen ingediend worden voor 15 mei bij Louisa via Louisa@pooliscool.org.

(Lees voort onder de foto)

1719 Zwembaden Biestebroek
© Pool is Cool
| 1719 Zwembaden Biestebroek

'FLOW'

Het tijdelijk openluchtzwembad zou 'FLOW' heten, een plaatsje krijgen in de Biestebroekwijk in Anderlecht en 17 meter lang, 7 meter breed en 1,2 meter diep zijn.

Als het zwembad er effectief komt, dan zal het iedere dag in juli en augustus openen voor het grote publiek. In de voormiddag zal het zwembad voorbehouden zijn voor groepen of lessen. In de namiddag is het grote publiek aan de beurt. Wel moet er eerst gereserveerd worden. Er mogen 25 personen per zwembeurt in het zwembad voor een maximumtijd van 45 minuten.

'Belangrijk voor leefkwaliteit stad'

Pool is Cool vzw wil met dit initiatief een prototype brengen in onze hoofdstad. "FLOW is een voorbode op het permanente openluchtzwembad waarop de Brusselaar al zolang wacht", zegt Paul Steinberück van Pool is Cool vzw. "Wij zijn al jaar en dag overtuigd dat openluchtzwemmen een belangrijke rol speelt in de leefkwaliteit van de stad."

Pool is Cool vzw is ook van plan om andere activiteiten te organiseren naast zwemsessies. Als het openluchtzwembad er effectief komt, dan zal het publiek ook kunnen genieten van filmvoorstellingen, concerten en andere publieke activiteiten.

Paul Steinberück van Pool is Cool bij Bram Van De Velde.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?