Remco Evenepoel huldigt Brussels Cycling Academy in: 'Op zoek naar kampioenen'

JP , LV
© BRUZZ - Belga
20/09/2023

Remco Evenepoel, wereldkampioen tijdrijden en kersvers winnaar van het bergklassement in de jongste Ronde van Spanje, heeft woensdagnamiddag zijn R.EV Brussels Cycling Academy ingehuldigd. Daarbij waren ook burgemeester Philippe Close (PS) en Brussels minister Sven Gatz (Open VLD) aanwezig.

De Academy zal de kneepjes van het wielrennen bijbrengen aan de jonge generatie, voor wie deze sport soms onbekend is of ontoegankelijk lijkt. Samen met de Stad Brussel en het Brussels Gewest spelen de buurt- en jeugdcentra van de Brusselse gemeenten een belangrijke centrale rol in de werving van de jongeren. Een groep jongeren uit Molenbeek is al gestart met de trainingen.

De R.EV Brussels Cycling Academy wil een opleidingskader bieden voor jonge talenten. "Onze ultieme droom is dat een jonge Brusselse of Brusselaar geselecteerd wordt voor de nationale ploeg voor het WK wielrennen van 2030, waarvoor Brussel zich kandidaat gesteld heeft", klinkt het.

De academie richt zich in eerste instantie op Brusselse jongeren en gaat op zoek naar vijftig talenten die in drie fases worden klaargestoomd voor competities. In de eerste plaats gaan ze aan de slag met de kennismaking en ontdekking van het fietsen. Daarna volgt een inleiding tot competitie en tot slot het klaarstomen tot profwielrenners.

Het project heeft voorlopig geen vaste uitvalsbasis, maar trekt de Brusselse wijken in. Voor de uitvoering van de plannen kan Remco terugvallen op vader Patrick Evenepoel, op de sociaal-maatschappelijke coördinator Jean-François Lenvain en diens coaches, en op Golazo, dat het geheel coördineert en de Academy on Tour op poten zet.

Opvolgers gezocht

De R.EV Cycling Academy is een idee van Remco Evenepoel zelf. "Het doel is om kinderen en jongeren, ook zij die in moeilijkere omstandigheden leven en voor wie het niet evident is, te stimuleren om te fietsen", zegt Evenepoel. "Dit binnen een uniek, professioneel en veilig kader, met opvoeders en materiaal van topkwaliteit."

"Remco is de trots van alle Belgen in zijn regenboog- en zwart-geel-rode truien", reageert Benoit Hellings (Ecolo), schepen van Sport van Stad Brussel tevreden. "Hij stelt zijn talent, expertise en naam graag ten dienste van onze toekomstige Brusselse wielrenners. Dankzij zijn Academy zal hij Brussel nu helpen zijn opvolgers te vinden, zodat ons land en onze wijken kunnen blijven schitteren op het wereldtoneel van de wielersport."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni