Juli 2023: Remco Evenepoel met een fan op de R.EV ride.

| "Het doel is om kinderen en jongeren, ook zij die in moeilijkere omstandigheden leven en voor wie het niet evident is, te stimuleren om te fietsen", aldus Evenepoel.

Remco Evenepoel wil met Brussels Cycling Academy jongeren 'stimuleren om te fietsen'

© Belga
01/07/2023

Huidig wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel heeft zaterdagnamiddag de R.EV Brussels Cycling Academy voorgesteld. Daarmee wil de renner het wielrennen toegankelijk maken voor kinderen en jongeren uit alle lagen van de Brusselse bevolking en een kader bieden aan jong talent om door te groeien in de wielersport.

"Het doel is om kinderen en jongeren, ook zij die in moeilijkere omstandigheden leven en voor wie het niet evident is, te stimuleren om te fietsen", aldus Evenepoel. De R.EV Brussels Cycling Academy wil daarnaast ook een opleidingskader bieden voor jonge talenten. Volgens Evenepoel "gaan veel Brusselse jongeren geregeld koersen, maar slechts weinigen krijgen de kans om dat te doen binnen een groep met leeftijdsgenoten. Onze ultieme droom is dat een jonge Brusselse of Brusselaar geselecteerd wordt voor de nationale ploeg voor het WK wielrennen van 2030."

De Brussels Cycling Academy is een idee van Evenepoel zelf, met ondersteuning van de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Buurt- en jeugdcentra uit het Brusselse spelen een centrale rol om jongeren aan te trekken naar de fietsacademie. Doelstelling is om begin september met de R.EV Brussels Cycling Academy van start te gaan met een feestelijke kick-off in de hoofdstad. Even later, in de herfst, start ook de eerste Tour doorheen het land.

Ook internationaal sport- en gezondheidsbedrijf Golazo moet de organisatie van het nieuwe project mee in goede banen leiden. Het bedrijf krijgt daarvoor de steun van vader Patrick Evenepoel en de coaches en sociaal-maatschappelijk coördinator van Evenepoel. Verzekeringsbedrijf AG, fabrikant Soudal en fietsmerk Specialized zorgen voor de nodige middelen en materiaal. Mediapartner van het project is Het Laatste Nieuws.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni