Remonte kost RWDM te veel kracht: Lierse houdt drie punten thuis

TRO
29/08/2020

Doelpunten volop in 1B voorlopig. In het Lisp in Lier voegden RWDM en Lierse Kempenzonen er opnieuw 6 aan toe. In een vermakelijke wedstrijd konden de Molenbekenaren een 2-0-achterstand ophalen, maar moesten ze daarna moegestreden nog 2 goals incasseren: 4-2.

In de eerste helft had RWDM het overwicht. De ploeg speelde rustig rond, maar had moeite met de laatste pass. Lierse Kempenzonen maakte weinig aanstalten om het initiatief over te nemen. De eerste mogelijkheid was voor RWDM: het schot van Terki werd gestopt, de rebound van Boujouh ging op de paal.

Niet veel later toonde Lierse dat balbezit absoluut niet noodzakelijk is om op voorsprong te komen. Een onbesuisde tackle van Libert leverde de thuisploeg een strafschop op. Allach schoot koel raak.

RWDM ging verder op dezelfde voet. Aan het einde van de eerste helft hadden de Molenbekenaren maar liefst 77 procent balbezit. Maar Lierse toonde opnieuw zijn efficiëntie door via een vlijmscherpe counter de 2-0 maken. Straatman stond na 3 passes vrij voor doel en schoot laag raak.

Doelpuntenregen

Een frustrerende avond dreigde voor RWDM, al wilde de ploeg zeker niet opgeven. Nog voor rust lag de aansluitingstreffer erin. Nangis gaf eerst een waarschuwing met een indraaiend schot vanaf de linkerkant. De redding leidde tot een ingooi waaruit de bal voor de voeten van Yagan belandde, die niet aarzelde: 1-2.

Na rust bleef het wedstrijdbeeld opnieuw hetzelfde: de bezoekers uit Molenbeek hadden de bal, Lierse wachtte af. Dat ging 10 minuten goed voor de thuisploeg, maar toen viel de onvermijdelijke gelijkmaker. De voorzet van Boujouh vanaf links belandde precies op het hoofd van Yagan, die simpel raakkopte.

Daarna kantelden de verhoudingen. Lierse waagde zich wat meer over de middellijn en werd al snel beloond. Een steekbal zette Samyn vrij voor doel en hij rondde beheerst af. RWDM oogde hoe langer hoe meer uitgeblust en kon geen vuist meer maken. Vijf minuten voor tijd besliste Gilis de wedstrijd door in tweede instantie raak te volleren. Daar bleef het bij.