Hoofdtrainer Brian Riemer tijdens de door RSC Anderlecht tegen KRC Genk verloren bekerwedstrijd van 21 december 2022

| Brian Riemer tijdens de door RSC Anderlecht tegen KRC Genk verloren bekerwedstrijd van 21 december 2022.

Riemer beseft dat zowel Anderlecht als Club Brugge niet mogen verliezen

© Belga
13/01/2023

Met grote rivaal Club Brugge treft Anderlecht zondagnamiddag in het Jan Breydelstadion eveneens een ploeg in crisis op de 20e speeldag in de Jupiler Pro League. "Ik denk dat we in een vergelijkbare situatie zitten", stelde RSCA-coach Riemer vrijdag op de persconferentie in het Lotto Park.

De met 1-3 verloren Brusselse derby van zondag tegen Union was al de tiende nederlaag van het seizoen voor paars-wit. Met 23 punten en een 11e plaats staat de recordkampioen slechts zes punten boven de degradatiestreep. Club Brugge verloor vorig weekend dan weer in de debuutmatch onder de nieuwe trainer Scott Parker met 3-1 op het veld van KRC Genk. Na een 2 op 12 bedraagt de kloof met de leider daardoor al vijftien punten. Een vierde titel op rij lijkt dan ook ver weg voor de West-Vlamingen, die net als de Brusselaars onder veel druk staan.

"Ik denk dat we in een vergelijkbare situatie zitten, al is die bij ons nog lastiger aangezien we minder punten sprokkelden", verklaarde Riemer. "De druk om deze match te winnen, is ook groot bij Club Brugge. Het zou voor hen eveneens een enorm probleem zijn als ze zouden verliezen. Daar moeten we rekening mee houden. Ook zij kampen met schorsingen en blessures. En er is bij hen ook een nieuwe coach die zijn ideeën moet implementeren."

Riemer heeft sinds zijn komst begin december nog geen enkele keer een gebrek aan motivatie gezien bij zijn spelers, vertelde de Deen nog. "Integendeel zelfs. Mijn spelers konden niet wachten om het op te nemen tegen Union. Na de match was ik kapot van de nederlaag, want voor de rode kaart van Moussa N'Diaye zag ik alles wat ik wou zien. De voorbije dagen ervaarde ik opnieuw dat mijn spelers uitkijken naar de partij van zondag. Maar tegen Club Brugge zullen we op ons hoogste niveau moeten spelen, dat geldt echter ook over de opponent."

Op fysiek vlak staat zijn team volgens Riemer nog niet waar het zou moeten staan. "We moeten gradueel opbouwen. De spelers werken zo hard als ze kunnen. Maar het zal wat tijd in beslag nemen om te geraken waar we willen geraken."

'De beste fans in België'

Anderlecht kan in Jan Breydel trouwens niet rekenen op zijn supporters, het gevolg van de sancties vorige maand opgelegd door de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal. De fans zijn niet welkom na hun wangedrag tijdens én na de stilgelegde wedstrijd van 23 oktober op Standard. "We zullen hen missen. Ik denk dat we de beste fans hebben in België. Hun steun tegen Union gedurende de hele match was magisch, ook al hadden we het lastig. De spelers willen zondag iets teruggeven."

Tot slot liet Riemer nog optekenen dat hij veel respect heeft voor Scott Parker, die hij in Engeland als assistent bij Brentford verschillende keren ontmoette. "Ik ken Scott Parker vrij goed. Fulham en Bournemouth naar de Premier League leiden, is enorme prestatie. Ik kijk uit naar een nieuwe ontmoeting. Om eerlijk te zijn, was ik er ondersteboven van toen ik hoorde dat hij naar België kwam."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Brian Riemer, RSCA, Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni