Rolstoeltennis: Joachim Gérard wint ook derde duel en kroont zich tot groepswinnaar

© Photonews
| Joachim Gerard (archiefbeeld)

Joachim Gérard (ITF 10) sluit de Masters rolstoeltennis in het Nederlandse Oss af als groepswinnaar. Gérard, voordien al zeker van een plaats bij de laatste vier, versloeg donderdag in zijn derde groepsduel de Nederlander Tom Egberink (ITF 8) in tweemaal 6-2. De partij duurde een uur.

Joachim Gérard, geboren in Ukkel, versloeg de voorbije dagen in Oss al de Japanner Shingo Kunieda (ITF 2) en de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF 3). Zijn eerste plaats in de groep betekent dat hij het moet opnemen tegen de runner-up in de andere groep, de 16-jarige Japanner Tokito Oda (ITF 5), de nummer één van de wereld bij de junioren. In de andere halve finale zal de Britse titelverdediger Alfie Hewett, de nummer 1 van de wereld, het opnemen tegen Kunieda of Fernandez.

De 34-jarige Gérard won de Masters al vier keer: in 2015, 2016, 2018 en 2019. Het toernooi is voorbehouden voor de acht beste spelers van het seizoen. Gérard werd in 2022 op elke Grand Slam uitgeschakeld in de eerste ronde behalve Wimbledon (tweede ronde/halve finales). Voor deze editie was hij de eerste reserve en profiteerde hij van een forfait om op de hoofdtabel te mogen starten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?