| Op het US Open was de 30-jarige Gérard al vijf keer finalist (2013, 2014, 2015, 2017 en 2018), maar greep hij telkens naast de titel.

Rolstoeltenniser Gérard niet in dubbelfinale op US Open

TDN
© BRUZZ
06/09/2019

Rolstoeltennisser Joachim Gérard heeft zich donderdag samen met de Zweed Stefan Olsson niet voor de finale van het dubbelspel kunnen plaatsen op het US Open.

Gérard en Olsson, die het tweede reekshoofd vormden op Flushing Meadows, verloren in de eerste ronde met 6-2, 5-7 en 10-3 van de Argentijn Gustavo Fernandez en de Japanner Shingo Kunieda, de nummers een en twee van de wereld in het enkelspel.

Eerder dit jaar wonnen Gérard en Olsson het Australian Open en Wimbledon en waren ze finalist op Roland Garros. Op het US Open was de 30-jarige Gérard al vijf keer finalist (2013, 2014, 2015, 2017 en 2018), maar greep hij telkens naast de dubbeltitel.

De Brusselse rolstoeltennisser komt volgende week ook in actie op het enkelspel, waarin hij op zoek gaat naar zijn eerste grandslamtitel. Zijn beste resultaat op het US Open is een kwartfinale. Begin dit jaar volgde BRUZZ Joachim Gérard in de reeks 'Eremetaal.'

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Sporting Flagey, Joachim Gérard, US Open

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni