Rolstoeltennisser Gérard wil eerste keer juichen op Roland Garros

© PhotoNews
| Rolstoeltennisser Joachim Gerard.

Joachim Gérard (ITF 4) neemt dit weekend voor de vierde keer deel aan Roland Garros. De Brusselse rolstoeltennisser mikt op het Parijse gravel op zijn eerste wedstrijdzege. Daarvoor moet Gérard voorbij de de Brit Gordon Reid (ITF 8), de goudenmedaillewinnaar op de Paralympische Spelen van 2016 in Rio.

Onze landgenoot kende nog niet zoveel succes op Roland Garros. Hoewel hij meervoudige wereldkampioen en meervoudig grandslamfinalist is, kon Gérard nog geen enkele wedstrijd winnen aan de Porte d'Auteuil. Daar wil de Brusselaar vrijdag verandering in brengen.

"Ik denk dat het een goede loting is", bekende hij woensdagavond. "Ik ben vooral blij dat ik de eerste twee reekshoofden, de Japanner Kunieda en de Argentijn Fernandez, kan ontwijken. Sinds begin dit jaar hebben zij zowat elk toernooi gewonnen."

Goede vorm

Gérard verkeert in bloedvorm. In het voorbereidingstoernooi in Amiens won hij samen met zijn vaste partner Stefan Olsson de dubbelfinale en haalde hij de finale van het enkelspel. "Toen kon ik Fernandez in de halve finales verslaan om vervolgens in de finale te verliezen tegen Kunieda. Dat geeft toch vertrouwen", aldus Gérard.

In zijn eerste ronde in het enkel denkt Gérard een goede kans te maken op een eerste overwinning. "Reid heeft geen al te harde slagen in huis. Ik denk dat ik wel in staat ben om te winnen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?