Rolstoeltennisser Joachim Gérard mag deelnemen aan Wimbledon

© Joachim Gérard via Facebook

Rolstoeltennisser Joachim Gérard is door de organisatie van het wereldberoemde grastoernooi van Wimbledon uitgenodigd om deel te nemen. De 29-jarige Brusselaar neemt in Londen voor de derde keer deel en gaat er op zoek naar zijn eerste grandslamzege.

"Zo blij dat ik dit jaar mijn terugkeer op een grandslamtoernooi mag vieren. Heel erg bedankt Wimbledon voor de uitnodiging", tweette Gérard, winnaar van een bronzen medaille op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

De 29-jarige Brusselaar, nummer acht van de wereld, nam in september vorig jaar voor het laatst deel aan een grandslamtoernooi, namelijk aan het US Open. Een steeds terugkerende schouderblessure verhinderde hem nadien van grootse prestaties.

Het wordt zijn vierde deelname in Londen, zijn tweede in het enkelspel. De rolstoeltennissers komen tussen 12 en 15 juli in actie op Wimbledon. In 2016 bereikte Gérard de halve finales op het Londense gras.

Polio

Gérard was amper negen maanden oud toen hij polio opliep. Daardoor ontwikkelde de in Ukkel geboren tennisser een beperking in zijn rechterbeen. Gérard begon te tennissen toen hij twaalf jaar oud was en speelde al vrij snel wedstrijden op het hoogste niveau.

De Brusselse rolstoeltennisser bouwde de afgelopen jaren een knap palmares uit. Zo won hij de Masters - het officieuze wereldkampioenschap - twee keer. Op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro veroverde hij de bronzen medaille.

Toch ontbreekt een grandslamtoernooi nog op zijn erelijst. Op het Australian Open verloor hij in 2016 de finale, nadat hij er al twee keer eerder in de halve finales was gestrand. Voorts bereikte hij heel wat kwartfinales op Wimbledon, Roland Garros en het US Open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?