Rolstoeltennisser Joachim Gérard wint dubbelspel Australian Open

© Belgian Paralympic Committee
| Joachim Gérard (hier op archiefbeeld) won het dubbelspel van de Australian Open voor een tweede keer.

Rolstoeltennisser Joachim Gérard heeft vrijdag voor de tweede keer in zijn carrière het dubbelspel gewonnen op het Australian Open in het Australische Melbourne.

Aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson haalde hij het in de finale op Court 3 in twee sets van de Fransman Stéphane Houdet en de Australiër Ben Weekes: 6-3 en 6-2 na 59 minuten. Onze landgenoot en Olsson waren de tweede reekshoofden in Melbourne.

In het enkeltoernooi werd Gérard (ITF 5) woensdag in de eerste ronde (kwartfinales) met 6-4 en 6-3 uitgeschakeld door zijn dubbelpartner Olsson (ITF 6). De dertigjarige Gérard heeft nu drie grandslamtitels in het dubbelspel op zijn naam staan. Naast twee eindzeges (2017 en 2019) op het Australian Open won hij in 2014 ook Roland Garros.

In het enkelspel kon hij nog geen grandslamtoernooi winnen, een verloren finale in Melbourne in 2016 is zijn beste resultaat. Eind vorig jaar won hij wel voor de derde keer de Masters.

Gérard is maandag de centrale gast in de BRUZZ-reeks Eremetaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?