| Joachim Gérard

Rolstoeltennissers Gérard en Vandorpe naar Tokio, BPC bevestigt ook selecties wielrennen

© Belga
18/06/2021

Rolstoeltennissers Joachim Gérard en Jef Vandorpe mogen zich opmaken voor de Paralympische Spelen, die deze zomer in Tokio (24 augustus - 5 september) plaatsvinden. Dat heeft het Belgische Paralympische Comité (BPC) vrijdag gemeld.

Het BPC bevestigde vrijdag de selectie van elf bijkomende atleten voor Tokio. Naast rolstoeltennissers Joachim Gérard en Jef Vandorpe, die zijn geplaatst op basis van hun plek op de wereldranking en zowel individueel als samen in het dubbelspel zullen uitkomen, trekt België met heel wat wielrenners en wielrensters naar Tokio.

Griet Hoet (slechtziend) en Anneleen Monsieur (pilote) vormen een tandem op de piste en weg. Laurence VandeVyver (Handbike (H3)) komt op de weg in actie, net als Tim Celen (tricycle (T2)), Jean-François Deberg (handbike (H3)) en Maxime Hordies (handbike (H1)). Verder mogen ook Diederick Schelfhout (fiets (C3), piste en weg), Jonas Van de Steene (handbike (H4), weg) en Ewoud Vromant (fiets (C2), piste en weg) hun koffers voor Tokio pakken.

Het BPC maakte eerder al de selecties van tafeltennissers Laurens Devos (TT9) en Florian Van Acker (TT11) en boccia-speler Francis Rombauts (BC2) bekend. Ook het goalbalteam bij de mannen en het team paradressuur, waarvan de samenstellingen nog moeten worden bepaald, zijn reeds zeker van selectie.

"Na de moeilijke afgelopen maanden zijn we zeer blij een nieuwe stap te kunnen zetten in de richting van de Spelen van Tokio 2020", zegt Olek Kazimirowski, delegatieleider voor deze Paralympische Spelen. "Onze delegatie begint vorm te krijgen, en we zijn meer dan ooit gefocust op de naderende Spelen. De atleten van Paralympic Team Belgium wachten nu al meer dan een jaar op dit moment, en we zijn dan ook fier op de manier waarop ze deze situatie hebben overwonnen. We hebben eveneens vertrouwen in hun vorm en de concentratie waarmee ze de Spelen in Japan zullen aanvatten."

Nieuwe selecties worden verwacht op 28 juni of 2 juli.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni