Romelu Lukaku in de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Japan in de achtste finales op het WK2018

| Romelu Lukaku in de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Japan (archiefbeeld).

25 Rode Duivels verschenen maandagavond op het trainingsveld in hotel Hilton Salwa in het Qatarese Abu Samra, twee dagen voor de aftrap van het Belgische openingsduel op het WK tegen Canada. Romelu Lukaku was er niet bij. De Belgische topschutter herstelt van een kwetsuur aan de linkerhamstring, maar zijn coach heeft geen vervanging ingeschakeld.

Bondscoach Roberto Martinez heeft tot dinsdagavond 20.00 uur Belgische tijd de mogelijkheid om een vervanger op te roepen. Dat is voorlopig nog niet gebeurd en dat zal "tot nader orde" ook niet nodig zijn, tenzij er morgen iets met een andere speler gebeurt. Dat schrijft La Dernière Heure en bevestigt de woordvoerder van de Rode Duivels aan BRUZZ. Dit betekent dat de revalidatie van de spits goed verloopt.

De Belgische topschutter herstelt van een kwetsuur aan de linkerhamstring. Het Belgische WK-openingsduel tegen Canada zal nog te vroeg komen voor Big Rom en ook in het tweede duel tegen Marokko zal hij er waarschijnlijk nog niet bij zijn.

Op zich niets verontrustend, want het slot van de groepsfase en het begin van de tweede ronde waren altijd al het mikpunt. Zijn vaste stand-in is Michy Batshuayi, al liet de ingevallen Loïs Openda in de tweede helft tegen de Egyptenaren een goeie indruk na.

Ook verdediger Thomas Meunier was zondag niet bij de training omdat hij op controle moest in het ziekenhuis. De wingback van Borussia Dortmund liep enkele weken geleden een jukbeenbreuk op. De evolutie van die kwetsuur is positief en dus zal Meunier speelklaar zijn voor het duel tegen de Canadezen. Ook nadien tegen Marokko zal hij nog met een masker moeten aantreden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni