Royale Union Saint-Gilloise stelt nieuwe uitshirts voor

Royale Union Saint-Gilloise stelt nieuwe uitshirts voor.

De spelers van Royale Union Saint-Gilloise trappen zaterdag in splinternieuwe truitjes hun seizoen af in Sint-Truiden.

Het nieuwe seizoen van Royale Union Saint-Gilloise staat volledig in het teken van het 125-jarige bestaan van de club. Als eerbetoon aan haar geschiedenis, lanceert de club een eigen kledingmerk: Union Soixante. De naam verwijst naar de historische recordreeks van 60 ongeslagen wedstrijden op drie seizoenen tijd én drie opeenvolgende landstitels, in de periode tussen 1933 en 1935.

Aftrap in Sint-Truiden

De thuisshirts werden een tijdje geleden al voorgesteld, maar nu krijgen we dus ook de uitshirts te zien. Dat is geen toeval, want zaterdag speelt Union Saint-Gilloise haar eerste match van het nieuwe voetbalseizoen (dat vanavond wordt afgetrapt in de Jupiler Pro League) op verplaatsing, tegen STVV. De Brusselaars zakken dus niet alleen met een nieuwe hoofdcoach - Karel Geraerts - af naar Sint-Truiden, ze doen dat ook in spiksplinternieuwe tenue.

Afgelopen zaterdag won Union met 0-4 de laatste oefenwedstrijd tegen het Nederlandse Feyenoord. Of die wedstrijd een voorproefje was van wat we morgen te zien zullen krijgen, valt af te wachten. Hopelijk brengen de nieuwe truitjes geluk.

De nieuwe thuisshirts van Royale Union Saint-Gilloise.
© Twitter Royale Union Saint-Gilloise
| De nieuwe thuisshirts van Royale Union Saint-Gilloise.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?