© RSCA | Luisterverhaal 'Fromage' werd voorgesteld in de Anderlechtse basisschool De Groene School.

RSC Anderlecht en Geluidshuis maken samen luisterverhaal 'Fromage'

NL
© Belga
28/09/2022

In basisschool De Groene School in Anderlecht hebben voetbalclub RSC Anderlecht en het Geluidshuis woensdag in aanwezigheid van auteur Bart Cannaerts en Anderlecht-spelers Marco Kana en Anouar Ait El Hadj het luisterverhaal en zoekboek 'Fromage' voorgesteld. 'Fromage', over de verlegen Brusselse muis Hamza die voetballer wil worden voor Anderlecht, werd zowel in het Nederlands als in het Frans ingesproken. Onder andere Vincent Kompany en Jan Mulder spraken het boek in.

In 'Fromage' wil de op voetbal verzotte Hamza zijn dromen als profvoetballer waarmaken nadat hij in de kaaswinkel van zijn mama het stoere luipaard Zora, de sterspeelster van paars-wit, ontmoet. "Fromage is een verhaal over kansen krijgen en grijpen. Over leven in een grootstad. Het ontwikkelen van je talent. Opkomen voor jezelf. En fier zijn op je afkomst. Stuk voor stuk thema's die RSC Anderlecht nauw aan het hart liggen," aldus RSCA in een persbericht.

"Het verhaal kent veel raakvlakken met de leefwereld van veel jeugdspelers in Neerpede," vertelt Tim Borguet, Marketing Director van RSC Anderlecht. "Neerpede is bij uitstek de meest vruchtbare omgeving voor het ontwikkelen van talent. En dat talent is hier ontzettend divers, iedereen heeft zijn of haar uniek verhaal met voetbal als universele taal. Met dit luisterverhaal wil de club haar verbindende waarden binnen en ook ver buiten het voetbal uitdragen," aldus Borguet.

Het boek werd op 15.000 exemplaren gedrukt en naar meer dan 500 Nederlandstalige en Franstalige basisscholen in en rond Brussel gestuurd. De illustraties zijn van de hand van Mark Borgions, de muziek van componist Koen Brandt en de regie door Leen Renders en Kristiaan Debusscher.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie