RSC Anderlecht moet 2.500 euro boete betalen voor bommetje in Mechelen

© PhotoNews
| RSCA ging op de 26e speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 onderuit in het AFAS-stadion van Malinwa.

RSC Anderlecht moet een boete van 2.500 euro betalen omdat een supporter van paars-wit een voetzoeker op het veld van KV Mechelen gooide. Dat bevestigde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdag.

RSCA ging op de 26e speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 onderuit in het AFAS-stadion van Malinwa. Aster Vranckx legde in de 72e minuut in twee tijden de eindstand vast. De bezoekers konden zijn doelpunt - dat een serieuze knauw gaf aan de Brusselse hoop om Play-off 1 nog te bereiken - maar weinig appreciëren. Vanuit het bezoekersvak werd een bommetje op het veld gegooid.

'Passende straf'

Het Bondsparket vervolgde paars-wit en eiste een boete van 2.500 euro. "De verdediging wijst op diverse inspanningen die Anderlecht ter zake levert. De Geschillencommissie onderschrijft een nultolerantie ten aanzien van pyro in de stadions. Er kunnen immers gewonden vallen", zo luidt het vonnis.

"Het opleggen van een strenge straf is noodzakelijk. De ploeg wordt aangespoord om de boetes te verhalen op de daders. Dat kan een afschrikkend effect hebben. Gelet op het disciplinaire verleden van RSCA, dat zich al herhaaldelijke keren diende te verantwoorden voor gelijkaardige feiten, is de Geschillencommissie van oordeel dat een boete van 2.500 euro passend is."

Supporters succesvol opgespoord

Het is de tweede keer op korte tijd dat RSCA bestraft wordt voor het werpen van voetzoekers. Het gebeurde in januari ook in de thuismatch tegen Club Brugge (1-2). Toen belandde een bommetje vlak naast doelman Simon Mignolet.

Anderlecht bekocht het incident met een boete van 5.000 euro en een gedeeltelijke sluiting van zijn tribunes in de volgende thuismatch tegen Zulte Waregem (7 maart). Anderlecht liet al weten beide supporters opgespoord te hebben en de club zal strafrechtelijke en burgerrechtelijke stappen tegen hen ondernemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?