RSC Anderlecht slaat de handen ineen met BX Brussels

© BX Brussels
| De jongeren van BX Brussels kunnen vanaf nu op 4 verschillende plaatsen in de stad terecht.

Voetbalclub RSC Anderlecht en het sociaal-sportieve project BX Brussels gaan samenwerken. 1.300 voetballende jongeren vallen daardoor onder dezelfde, versterkte organisatie.

De sportieve expertise van RSC Anderlecht, gecombineerd met de sociale kennis en ervaring van BX Brussels. Profclub Anderlecht en sociaal sportief project BX Brussels slaan de handen ineen om jonge voetballers nog beter te kunnen begeleiden. Sportieve prestaties zijn daarbij belangrijk, maar de focus ligt evengoed op sociale cohesie en persoonlijke begeleiding op vlak van zelfwaarde, taal, opleiding en werk.

BX Brussels is een sociaal sportief project van Anderlecht-trainer Vincent Kompany. Van 300 leden in een club, groeide het sinds 2013 uit tot een netwerk van 3 clubs met meer dan 1.000 leden. Naast BX Brussels vallen FC Forest in Vorst en FC Black Star in Neder-Over-Heembeek onder BX Represent. Ook RSCA Heizel, de provinciale jeugdclub van RSC Anderlecht, voegt zich nu bij dat netwerk. Daardoor vallen zo'n 1.300 voetballers onder hetzelfde netwerk.

Ondersteuning naast het veld

Bij BX Brussels zijn ze trots op de samenwerking met de recordkampioen. "We hopen dat we meer ketjes aan een voetbalclub kunnen helpen en al wie het nodig heeft extra ondersteuning naast het veld geven", zegt Anne-Charlotte Mauroy, general manager van BX Brussels. "De meest getalenteerden onder hen zien we natuurlijk graag doorstromen tot bij de elite-jeugdploegen van paars-wit, een hele eer voor ons."

Voor RSC Anderlecht is de verankering van BX Brussels in de Brusselse wijken dan weer een toegevoegde waarde. "Dankzij deze samenwerking wordt RSCA nog meer ingebed in Brussel", denkt CEO Jos Donvil. "Ik kijk ernaar uit om dankzij BX Brussels nog meer Brussels talent te ontdekken. Wie weet zit de volgende Mario Stroeykens, die het van RSCA Heizel tot de A-kern schopte, al klaar en vindt hij zo zijn weg. We hopen dat RSCA Heizel samen met BX zal groeien en dat meer en meer Brusselaars zo een goede voetbalclub met de juiste omkadering vinden. Daar heeft BX enorm veel expertise in.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?