Lotto Park, het voetbalstadion van RSC Anderlecht in het Astridpark

| Lotto Park, het voetbalstadion van RSC Anderlecht in het Astridpark.

RSC Anderlecht wil een museum oprichten in het Lotto Park, dat de geschiedenis van de club moet vertellen. Dat zegt RSCA-woordvoerder Mathias Declercq, die het voorlopig enkel nog een ‘denkpiste’ noemt.

Bedoeling is dat er in het stadion een museum komt dat buiten de matchuren te bezoeken valt. De geschiedenis van de club zou er geëtaleerd worden met allerlei shirts, trofeeën, memorabilia en medailles. “Het is een project op lange termijn. Project is zelfs een groot woord, het is voorlopig nog een idee,” aldus Declercq.

Hoe groot dat museum moet zijn, wanneer het er zou komen en hoe het er concreet moet uitzien, is dan ook nog niet gekend. Wel lopen er gesprekken met de gemeente. “Zij zijn ook geïnteresseerd," klinkt het.

Rondleidingen

Grote clubs als FC Barcelona en Real Madrid bieden naast een museum voor fans ook commerciële rondleidingen van het stadion aan.

“We doen al lang rondleidingen, maar dat gebeurt enkel op vraag van scholen, verenigingen, jongerenorganisaties of partners en we vragen er geen geld voor. Ik sluit niet uit dat het er nooit kan komen, maar voorlopig niet,” aldus de woordvoerder nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni