RSCA-aanvoerder Dendoncker trekt naar Wolverhampton Wanderers

Wat iedereen al vermoedde, wordt nu ook bevestigd: Leander Dendoncker gaat weg bij RSCA (archiefbeeld WK)

Rode Duivel Leander Dendoncker wordt door RSCA tot het einde van het seizoen uitgeleend aan de Engelse promovendus Wolverhampton Wanderers. Daarna treedt een definitieve aankoopclausule in werking. Zo maakte de Britse club, die bekendstaat als 'Wolves', donderdag bekend.

Dendoncker (23) zette zijn eerste voetbalstapjes bij FC Passendale, de ploeg van zijn geboortedorp, en trok nadien naar KSV Roeselare. Anderlecht merkte zijn talent al snel op en kon hem in 2009 overtuigen om zijn opleiding bij paars-wit verder te zetten.

Amper 18 was Leander Dendoncker toen hij zijn debuut maakte voor RSC Anderlecht op 25 september 2013. In de 16de finale van de Beker van België, een wedstrijd die RSCA met 7-0 won, mocht hij een halfuur voor tijd invallen voor Cheikhou Kouyaté.

Bijna vijf jaar na zijn debuut is Leander klaar voor de stap die hij al lang wilde zetten. De kapitein van RSCA vertrekt naar Wolverhampton Wanderers FC voor een uitleenbeurt van een jaar met verplichte aankoopoptie.

"Hij verlaat Anderlecht door de grote poort, met twee landstitels en evenveel Supercups op zak", schrijft RSCA op haar website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?