| RSCA-coach Vincent Kompany kon zijn ontgoocheling maar moeilijk verbergen.

RSCA-coach Kompany baalt na exit: 'Alleen resultaat telt in de Beker en dat viel tegen'

© Belga
15/03/2021

RSC Anderlecht zal ook dit jaar de Beker van België niet winnen. Paars-wit verloor zondag in de halve finale in het eigen Lotto Park met 1-2 van KRC Genk. "Vandaag telde alleen het resultaat en dat valt tegen", verklaarde coach Vincent Kompany. "Deze nederlaag komt dus hard aan."

"In de halve finales van de Beker gaat het alleen om het resultaat", vertelde Kompany. "Het verlies is een tegenvaller, een van onze doelen van het seizoen valt nu weg. Dit was een heel belangrijke wedstrijd voor iedereen binnen de club: spelers, technische staf en fans. We speelden tegen een goede ploeg met goede spelers, maar Genk kreeg vooral kansen via afstandsschoten. Ik kan mijn spelers vandaag niet verwijten dat ze achterin tegen een sterk team de deur hebben opengezet."

"Het is simpel", vervolgde de Brusselse T1, "we maken samen fouten en verliezen samen. Nu moeten we weer focussen op de volgende wedstrijden in de competitie. Er staat nog veel op het spel. De volgende matchen moeten we opnieuw het verschil maken. Bij Anderlecht is het nooit rustig als de club niet wint, dat is altijd zo geweest. Het is nu mijn rol om mijn spelers progressie te laten boeken, zodat ze de volgende partijen wel het verschil maken."

Paars-wit schopte het voor het laatst in 2015 tot de finale, maar verloor toen van rivaal Club Brugge. De laatste eindzege voor de Brusselaars, die de beker negen keer wonnen, dateert al van 2008.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni