Fred Rutten, hoofdtrainer RSC Anderlecht tijdens de winterstage van januari 2019 in Spanje
© PhotoNews | Fred Rutten, hoofdtrainer RSC Anderlecht tijdens de winterstage van januari 2019 in Spanje.

RSCA-coach Rutten voor vuurdoop: 'Resultaat staat nu voorop'

© Belga
18/01/2019

Voor Anderlecht komt er zondag op AA Gent een einde aan een bewogen winteronderbreking. Voor kersvers coach Fred Rutten is het de eerste echte test, na de twee oefenwedstrijden van vorige week op trainingskamp. "We hebben de kwaliteiten om in de play-offs te geraken, al wordt dat wel een gevecht", blikt hij al vooruit naar eind maart.

"Ik denk niet dat je met één zege de competitie redt. Andersom ook niet", vertelt Rutten daarover op een persconferentie in het Astridpark. "Al is verliezen bij Anderlecht nooit een optie. Bij iedere nederlaag staat de club in brand, dat is heel normaal."

"We gaan wel naar Gent met een positief gevoel. Wanneer ik tevreden zal zijn? Ik ben niet snel tevreden, al zal ik met de drie punten wel genoegen nemen. Het resultaat staat op dit moment voorop. Ik hou van voetballen en dan wil je wel eens leuke dingen zien, maar dat is nu niet het belangrijkste."

'Play-offs halen wordt een gevecht'

Rutten is nu iets meer dan anderhalve week in dienst bij de Belgische recordkampioen. "Het zou wat kort door de bocht zijn om te stellen dat je na minder dan twee weken mijn werk al duidelijk kunt zien, dat vraagt wat tijd. Het allerbelangrijkste is nu punten halen. We hebben de kwaliteiten om in de play-offs te geraken, al wordt dat wel een gevecht."

Met Adrien Trebel mist Rutten waarschijnlijk meteen een belangrijke schakel op het middenveld, terwijl het af te wachten valt of aanwinst Peter Zulj de selectie haalt. "De kans dat Trebel kan spelen, is niet erg groot. Donderdag en vrijdag heeft hij niet getraind. We bekijken het dag per dag. Zulj komt vrijdagavond dan weer in Brussel aan en traint zaterdag een eerste keer mee, dan kan ik zien hoe fit hij is."

Toch heeft Rutten zijn team al 'voor 99 procent' in zijn hoofd. Waarschijnlijk start paars-wit met vier achterin. "Je moet spelen naar de mogelijkheden van de spelers, in een systeem waarin ze zich prettig voelen. En ik heb vastgesteld dat ze zich in dit systeem (4-3-3, red.) wel goed voelen."

Bekijk hieronder de volledige persconferentie:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Fred Rutten, AA Gent

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie