RSCA-fans protesteren tegen aftrapuren: 'Jullie maken Belgisch voetbal kapot'

© Mauves Army via Facebook
| De ultra's van RSC Anderlecht protesteerden woensdag voor de hoofdzetel van de Belgische voetbalbond.

Met een groot spandoek zijn Anderlechtfans van de groep Mauves Army woensdag voor de hoofdzetel van de voetbalbond gaan protesteren tegen de nieuwe aanvangsuren van de wedstrijden in de Belgisch voetbalcompetitie. "De Pro League en rechtenhouder Eleven Sports maken het voetbal kapot."

Het nieuwe voetbalcontract werd voor de komende vijf seizoen toegekend aan het mediabedrijf Eleven Sports. Dat pakt uit met een vernieuwde formule voor de uitzendingen van het Belgisch voetbal op televisie. Er werd een tijdschema opgesteld die de wedstrijden maximaal spreidt over het weekend, zodat er geen matchen meer overlappen. Voetbalsupporters hoeven daardoor geen minuut voetbal te missen.

Op zaterdag is er vanaf 16.15 uur live voetbal, op zondag zelfs al vanaf 13.30 uur. Op de drie matchdagen valt het laatste fluitsignaal rond 22.30 uur. Maar die maximale spreiding valt niet in de smaak bij de supporters, die geen zin hebben om op de meest gekke uren verre verplaatsingen te maken. De Ultra's van Mauves Army uitten hun onvrede over de aanvangsuren met een symbolische actie aan het bondsgebouw in Laken. "De aftrapuren zijn ingegeven door geldzucht en de realiteitszin voorbij", stond op een groot spandoek geschreven.

Gebrek aan supportersinspraak

Nadat het overkoepelend supportersorgaan in België al een kwade brief had gestuurd, richtte ook Mauves Army zijn pijlen op de voetbalbobo's. "Dit is typerend voor wat er zich de laatste jaren in het Belgisch voetbal afspeelt. Beslissingen worden genomen door bureaucraten die wellicht nog nooit één voet in een stadion hebben gezet", klinkt het scherp.

Het gebrek aan overleg met de voetbalfans wordt door de Anderlecht-supporters eveneens aan de kaak gesteld. "Wij zijn nochtans de eerste betrokkenen. Dankzij de duizenden fans die elk weekend naar het stadion trekken, leeft het Belgisch voetbal. In een tijd waarin volksbevragingen zijn ingeburgerd in de zakenwereld en de maatschappij wordt het stilaan tijd dat de Pro League eindelijk de moeite doet supporters te raadplegen en bevragen."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?