| Yari Verschaeren was bijna negen maanden out met een kruisbandletsel, maar speelde in Waregem ruim een uur mee.

RSCA Futures vieren comeback Yari Verschaeren met ruime zege tegen Zulte

© Belga
25/11/2023

De RSCA Futures hebben zaterdagavond tijdens de dertiende speelronde in de Challenger Pro League koploper Zulte Waregem ingeblikt met 2-5.

Spektakel troef aan de Gaverbeek in de eerste helft, waarin beide teams twee keer tot scoren kwamen. Thuisspelers Jelle Vossen (29 min.) en Nicolas Rommens (41.) veegden doelpunten van Nilson Angulo (27.) en Lucas Lissens (34.) weg. Luca Monticelli (54.) bezorgde de bezoekers snel na de pauze een derde voorsprong. Na een tweede gele kaart voor Joel Bagan in de 79ste minuut ging Essevee nog helemaal kopje onder: Tristan Degreef (83.) en opnieuw Angulo (84.) buitten het numerieke overwicht optimaal uit.

Yari Verschaeren vierde zijn rentree in competitieverband bij de Anderlechtse beloften nadat hij negen maanden in de lappenmand lag met een kruisbandletsel. Hij gaf de assist voor de openingsgoal en mocht na een uur gaan rusten.

Op hetzelfde ogenblik rondde Deinze de verplaatsing naar Francs Borains succesvol af met 0-1. Teo Quintero (84.) brak de ban voor de Oost-Vlamingen in de laatste minuten.

In de tussenstand van de op een na hoogste Belgische afdeling blijft Zulte Waregem momenteel eerste met 23 punten, maar het kan zondag Beerschot (23 punten met twee matchen minder) haasje over zien doen mits puntengewin tegen FC Luik.

Deinze vat post op de derde plaats met hetzelfde puntenaantal. De RSCA Futures schuiven op naar de zevende stek met negentien stuks en Francs Borains bekleedt de dertiende plaats met dertien punten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Yari Verschaeren, RSCA Futures, Zulte Waregem, RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni