RSCA-La Louvière, Union-Mechelen en RWDM-Zulte Waregem in beker

© Photo News
| Wie gaat dit seizoen met de Beker van België aan de haal?

RSC Anderlecht neemt het in de zestiende finales van de Beker van België op tegen amateurclub La Louvière, dat het thuisvoordeel krijgt. Union gaat op bezoek bij reeksgenoot Mechelen. 1B-club RWDM ontvangt Zulte Waregem in het Edmond Machtensstadion.

Union (als promovendus) en RWDM (als 1B-club) waren bij de loting samen met acht amateurploegen ingedeeld in pot 2, waardoor ze sowieso meteen tegen een eersteklasser uit zouden komen. RSCA zat in pot 1 en zou dus altijd een op papier haalbare opponent tegenover zich krijgen.

Om in de trommel voor de zestiende finales te geraken, moesten Union en RWDM al een ronde afwerken. De Molenbekenaren schakelden Visé uit (0-1) in de vijfde ronde. In het Dudenpark versloegen de troepen van Mazzu dan weer FC Lebbeke (7-0).

De wedstrijden van de zestiende finales worden midweeks gespeeld op 26, 27 of 28 oktober. De bekerwinnaar mag rechtstreeks naar de laatste voorronde van de Europa League. Het Koning Boudewijnstadion vormt het decor voor de finale. KRC Genk won de vorige editie van de Croky Cup.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?