RSCA moet tribune deels sluiten en maximumboete betalen door vuurpijl naast Mignolet

HD
© Belga
11/02/2020

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft naar aanleiding van de voetzoeker die in de buurt van Club-doelman Simon Mignolet tot ontploffing kwam, beslist om RSC Anderlecht een match gedeeltelijk achter gesloten deuren en de maximumboete van 5.000 euro op te leggen. Dat bevestigde de KBVB dinsdag aan Belga.

De thuisnederlaag tegen Club Brugge (1-2) van 19 januari zinde bepaalde fans van de harde kern van Anderlecht niet. Eén supporter gooide vlak voor het laatste fluitsignaal een bommetje in het strafschopgebied van Club-doelman Mignolet. Diens collega-Rode Duivel Vincent Kompany maande de paars-witte supporters aan tot kalmte.

RSCA moest zich op dinsdag 4 februari voor de Geschillencommissie verantwoorden voor het incident. Bondsprocureur Kris Wagner eiste een boete van 2.500 euro, maar het verdict is een pak zwaarder. Niet alleen krijgen de Brusselaars de maximumboete, maar ook werd beslist om een deel van de tribunes voor een van de volgende thuismatchen te sluiten.

Het gaat om de staanplaatsen achter het doel in vakken N0, N1, N2, N3, N4, N5 en N6, waar traditioneel de harde kern plaatsneemt in het Lotto Park.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA Anderlecht, Club Brugge

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni