RSCA-huurlingen Joveljic en Pjaca klaar om spitsentekort op te lossen

© Photo News
| De nieuwe aanvallers Dejan Joveljic (links) en Marko Pjaca (rechts), voorgesteld bij RSC Anderlecht op 6 februari 2020.

Met de Serviër Dejan Joveljic (20) en de Kroaat Marko Pjaca (24) haalde RSC Anderlecht op de slotdag van de wintermercato nog twee aanvallende versterkingen. Het duo zal snel aan spelen toekomen, want de Brusselaars zitten in volle strijd voor play-off 1 bijna zonder spitsen. "We zijn hier om Anderlecht te helpen zodat het in de toekomst opnieuw beter gaat."

Joveljic is een Servische belofteninternational die wordt gehuurd van Eintracht Frankfurt. Pjaca, een 24-jarige Kroatisch international, kwam op uitleenbasis over van Juventus. Beiden trainden al een week mee met Anderlecht, maar kwamen door een gebrek aan speelritme nog niet in actie. Dat zal snel veranderen nu ook Antoine Colassin, zowat de enige fitte aanvaller van RSCA, onder het mes moet.

Joveljic is klaar

"Ik ben blij hier te zijn. Anderlecht is de grootste en beste club in België. Als jonge speler kan je in Europa nergens beter zitten", opende Joveljic op zijn persvoorstelling in het Lotto Park. "Ik ben hier nog maar enkele dagen maar mijn eerste indrukken zijn overweldigend. Alles is top. Ik ben heel blij deel uit te maken van deze grote club."

Het jeugdproduct van Rode Ster Belgrado zegt klaar te zijn om te spelen. Door de vele blessures bij paars-wit komt hij vrijdagavond mogelijk zelfs al een eerste keer in actie op het veld van AA Gent. "De voorbije maanden heb ik niet gespeeld maar ik ben fit en klaar", verzekerde hij. "Ik wil de ploeg helpen om play-off 1 te halen."

20200206_PJACA_JOVELJIC_PERSVOORSTELLING_ANDERLECHT
© Photo News
| De nieuwe aanvallers Joveljic (l) en Pjaca (r), voorgesteld door RSC Anderlecht op 6 februari 2020.

Marko Pjaca baseerde zijn keuze voor Anderlecht onder meer op gesprekken die hij met landgenoten voerde. "Ik sprak met heel wat Kroatische spelers die in België voetbalden, en zij hadden alleen maar goeie dingen te vertellen. Ik had de knoop eigenlijk al daarvoor doorgehakt, maar ik wilde meer details weten. Nu ben ik heel blij hier te zijn."

Blessureleed Pjaca voorbij

De Kroaat sukkelde eerder met een zware knieblessure, maar die is verleden tijd. "Ik voel mij prima en klaar om te spelen. Met Juventus speelde ik dit seizoen maar een kwartiertje in de beker tegen Udinese maar ik trainde wel twee maanden voluit mee. Ik ben helemaal fit. Als de coach voor mij kiest, dan zal ik mijn uiterste best doen."

Anderlecht maakt moeilijke tijden door, maar dat schrikt Pjaca niet af. "Deze club heeft een rijke geschiedenis. We zijn hier om Anderlecht te helpen zodat het in de toekomst opnieuw beter gaat." Joveljic sluit zelfs Europees voetbal niet uit. "Waarom niet? In voetbal is alles mogelijk."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?