Publiekslieveling Colassin (Anderlecht) moet onder het mes

© PhotoNews
| Antoine Colassin (18) was bij zijn eerste basisplaats tegen aartsrivaal Club Brugge meteen goed voor een doelpunt.

Spits Antoine Colassin van Anderlecht moet geopereerd worden aan de ligamenten. Hij zal vrijdag wel nog spelen in de topper tegen AA Gent, maar gaat daarna onder het mes. De 18-jarige aanvaller zal daardoor 2,5 maanden buiten strijd zijn. Anderlecht zit zo aan geblesseerde nummer 13.

Met een sterke helft tegen Club Brugge en een beslissende prestatie tegen Moeskroen afgelopen weekend, ontpopte Antoine Colassin zich tot de nieuwe lieveling van het paars-witte publiek. Maar de 18-jarige aanvaller kreeg tussendoor een trap op de enkele op bezoek bij Cercle en die heeft zware gevolgen.

Overvolle ziekenboeg

De tiener heeft last aan het gewricht en dat wordt na elke partij alleen maar erger. Daarom heeft Anderlecht de beslissing genomen om Colassin na de topper tegen AA Gent van deze vrijdag naar het ziekenhuis te sturen voor een operatie.

De recordkampioen zal daardoor 2,5 maanden niet kunnen rekenen op de goals van het jeugdproduct. En dat is bijzonder problematisch, want hij was met Roofe en Dimata in de lappenmand de enige overgebleven spits. Anderlecht zit met Colassin al aan 13 geblesseerden en aanwinsten Joveljic en Pjaca zijn nog geen volwaardige vervangers. Zij missen nog wedstrijdritme om de 90 minuten vol te maken.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?