Colassin houdt Anderlecht op koers voor play-off 1

© PhotoNews
| Colassin redde RSCA.

Anderlecht mag nog altijd hopen op deelname aan play-off 1. De recordkampioen won zondagavond op de 24e speeldag in de hoogste voetbalklasse met 1-0 van Moeskroen. Youngster Antoine Colassin verloste de Brusselaars in het Astridpark.

De match in het Lotto Park begon met een pakkend eerbetoon aan de overleden Robbie Rensenbrink. Om hem te gedenken, droegen alle spelers van paars-wit de naam van de Nederlander op de rug. Het inspireerde de troepen van coach Vercauteren, die opnieuw Chadli miste en youngster Colassin in de spits dropte, om snedig te beginnen. Nieuwkomer Pjaca keek goedkeurend toe vanop de bank.

Vlap kreeg meteen een mooie kans en na acht minuten mocht de thuisaanhang een eerste keer juichen na een treffer van Amuzu, maar ref Van Driessche verpestte het feestje voor de thuisploeg. De vlag zwaaide voor buitenspel. Dat veelbelovend begin kreeg niet echt een vervolg. Vooral in de opbouw liep het vaak mis. Moeskroen stelde daar nog minder tegenover en kon Van Crombrugge niet bedreigen.

Kappen en krullen

Na de pauze voerde Anderlecht de druk op, maar de inspiratie ontbrak wat. Tot Antoine Colassin zijn duivels ontbond in de 70e minuut. Randje buitenspel kapte de jonge spits zijn verdediger uit, om met een knappe krul de bal voorbij Butez te jagen: 1-0. Al het tweede doelpunt van de achttienjarige Colassin in drie duels.

Moeskroen ging in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker, maar Kompany en co hielden makkelijk stand. De nieuwkomers kregen we niet meer aan het werk te zien. In het klassement wipt Anderlecht over Zulte Waregem naar de achtste plaats met 33 punten, vier minder dan nummer zes KRC Genk. Moeskroen blijft elfde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?