RSCA-speler Saelemaekers twee speeldagen geschorst na rode kaart tegen Union

© PhotoNews
| Het Constant Vanden Stockstadion van RSC Anderlecht.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Alexis Saelemaekers dinsdag een schorsing van twee speeldagen en 2.000 euro boete opgelegd na zijn rode kaart tegen Union. Dat is de helft van de vordering van het Bondsparket.

Anderlecht moest in de Brusselse derby tegen Union de kelk tot op de bodem ledigen. De 0-3 eindstand stond al vast toen Saelemaekers zich in de slotminuten revancheerde met een trapbeweging richting Union-middenvelder Faïz Selemani. Scheidsrechter Visser trakteerde de flankspeler van RSCA op zijn eerste rode kaart als prof. Wat de scheidsrechter echter niet had opgemerkt, was de voorafgaande elleboogstoot van Selemani.

De Anderlecht-advocaat bracht foto's en beelden mee die toonden dat Selemani de youngster van RSCA met een achterwaartse beweging van de rechterelleboog uit balans bracht. De natrapbeweging werd deels uitgelokt en was een jeugdzonde, oordeelde de Geschillencommissie.

Niettemin was een sanctie op zijn plaats. "Al raakt Saelemaekers zijn tegenstrever niet, de fysieke integriteit van Selemani had door de dubbele trapbeweging in gevaar gebracht kunnen worden", luidde het vonnis.

De schorsing geldt voor de competitiewedstrijden tegen Cercle Brugge (21 oktober) en Eupen (28 oktober), het Bondsparket had er nog twee extra geëist.

Saelemaekers kan nog beroep aantekenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?