RSCA staat 800.000 euro in het krijt bij gemeente

© RSCA TV
| De jeugdacademie van RSCA in Neerpede.

Voetbalclub Anderlecht moet de gemeente Anderlecht nog een som van 800.000 euro betalen naar aanleiding van de afbraak van een oude feestzaal op het terrein waar nu de RSCA Belfius Academy in Neerpede huist. Burgemeester van Anderlecht Eric Tomas (PS) voert de druk op. “Ik wil niet dat ze me verwijten dat ik niets doe.”

In 2006 kwam het voormalige bestuur van voetbalclub RSC Anderlecht met de gemeente overeen dat de voetbalclub de gemeente een som van één miljoen euro zou betalen in ruil voor de afbraak van een oude, gemeentelijke feestzaal in Neerpede. Die moest immers plaats ruimen voor een gloednieuw trainingscentrum waar nu de jeugdacademie van RSCA onderdak vindt.

“We kwamen toen overeen dat we elders een nieuwe feestzaal zouden bouwen, en dat RSCA daar dus één miljoen euro aan zou bijdragen,” vertelt Eric Tomas aan BRUZZ. “Er was afgesproken dat ze dat bedrag in schijven zouden betalen. De laatste schijf van 200.000 moet pas na afwerking van de feestzaal betaald worden, maar de andere 800.000 hadden we al lang ontvangen moeten hebben. Tot op heden ontvingen we evenwel niets.”

Tomas vertelt dat de gemeente in juni 2019 nochtans een goed gesprek had met de club. “En ook nadien hebben we hen nog regelmatig herinnerd aan de openstaande schuld. Op dinsdag 3 maart hebben we daarom een aanmaningsbrief gestuurd opdat dit bedrag binnen de maand wordt geregeld. Ik wil niet dat ze me verwijten dat ik niets doe om het bedrag terug te krijgen.”

Feestjes

Gevraagd naar de reden voor de uitgestelde betaling, antwoordt directeur Public Relations bij RSCA David Steegen dat het nieuwe bestuur ten tijde van de verkoop niet op de hoogte was van de openstaande schuld. “De administratie die daarbij is komen kijken, heeft geleid tot de vertraging in de betaling.”

Volgens Steegen is de club van plan het openstaande bedrag te betalen. “Dat is vanzelfsprekend. We hebben trouwens ook steeds de feestjes van de gemeente een plaats gegund in ons trainingscentrum in afwachting van de komst van de nieuwe feestzaal, zoals afgesproken.”

De club gaat volgens Steegen nu in gesprek met de gemeente om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen. “We gaan nu de geijkte weg volgen, en ons gesprek niet via de media voeren. We hebben helemaal geen zin in ruzie. Wij hebben een goede verstandhouding met de gemeente, en willen die ook behouden.”

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?