De twintigjarige Gomez genoot zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona.

| De twintigjarige Gomez genoot zijn jeugdopleiding bij La Masia, de gerenommeerde academie van FC Barcelona.

RSCA strikt veelzijdige middenvelder van Dortmund

© Belga
30/06/2021

Anderlecht heeft woensdag haar vijfde zomeraanwinst voor volgend seizoen bekendgemaakt. Sergio Gomez maakt de overstap van Borussia Dortmund en ondertekende een contract tot medio 2025. De twintigjarige Catalaan kreeg zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona.

De voorbije twee seizoenen werd Gomez, die maandag op training aansluit, door Dortmund uitgeleend aan Huesca. Daar kwam hij tot 68 duels en behaalde in zijn eerste seizoen de titel in tweede klasse. Dit seizoen kon Huesca in La Liga het behoud niet verzekeren.

De Spanjaard kan zowel op het middenveld, op de flanken als op de linksback uit de voeten. "Door zijn opleiding is hij technisch zeer goed, maar hij speelt ook met de nodige agressiviteit. Dat koppelt hij aan explosiviteit en snelheid. Een speler met een groot potentieel dus", licht sportief directeur Peter Verbeke de kwaliteiten van Gomez toe.

Vijfde aanwinst

Sergio Gómez was zelf ook gelukkig met zijn overstap naar Anderlecht. "Ik ben heel blij dat ik deze nieuwe stap in mijn carrière kan zetten. Bij RSC Anderlecht hoop ik te kunnen bijdragen aan mooi en aanvallend voetbal. Ik kan op verschillende posities uit de voeten, dus ik hoop het team te kunnen helpen op de positie waar de coach me het meest nodig heeft."

Anderlecht versterkte zich in het tussenseizoen eerder ook al met doelman Colin Coosemans (Gent), verdedigers Wesley Hoedt (Southampton) en Taylor Harwood-Bellis (Manchester City) en spelmaker Lior Refaelov (Antwerp).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni