RSCA-vrouwen tegen BIIK-Kazygurt in zestiende finales

© RSC Anderlecht
| Archiefbeeld

De vrouwenploeg van RSC Anderlecht neemt het in de knock-outfase van de Champions League op tegen het Kazachse BIIK-Kazygurt, zo wees de loting van vrijdag op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon uit.

Voor landskampioen Anderlecht wordt het de eerste deelname aan de zestiende finales van de Champions League. De vrouwen van coach Patrick Wachel zaten in pot twee bij de niet-reekshoofden en dus werd er een topaffiche verwacht, maar het lot stuurt paars-wit nu naar Kazachstan, voor een tegenstander die eveneens uit de groepsfase komt.

Kazygurt won groep 6, Anderlecht was de beste in groep 8 na zeges tegen LSK Kvinner (3-2), Linfield (3-1) en PAOK Saloniki (5-0). Vorig jaar werden de Kazachen in de zestiende finales nipt uitgeschakeld door FC Barcelona. Europees draaien ze al jaren op niveau mee, waardoor ze ook reekshoofd waren bij de loting.

De heenwedstrijd wordt op 11 of 12 september in het Astridpark gespeeld, de terugwedstrijd twee weken later (25 of 26 september) in Kazachstan. De winnaar stoot door naar de achtste finales.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?