RWDM bevestigt sterke uitreputatie met knappe zege in Beveren

FVDE
05/12/2021

In het eigen Edmond Machtensstadion wil het dit seizoen niet zo goed lukken voor RWDM (één zege op zeven thuiswedstrijden), maar op verplaatsing gaat het de jongens van Vincent Euvrard wél voor de wind. Net zoals vorige week leek RWDM een dubbele voorspong nog uit handen te geven, mede dankzij een duidelijke buitenspelgoal van de thuisploeg, maar ditmaal hield de Molenbeekse defensie wel stand.

RWDM kwam niet op volle kracht aan de aftrap in het Freethielstadion, want sterkhouder in de defensie Gilles Ruyssen ontbrak, na zijn domme rode kaart van vorige week. In zijn plaats kreeg Abdoul Karim Danté nog eens zijn kans. Rechtsback Tracy Mpati moest op de bank plaatsnemen, ten voordele van Ibrahima Sankhon, de van Sint-Truiden overgekomen verdediger die nog maar weinig aan de bak kwam.

Waasland-Beveren stond alleen op de tweede plek in eerste klasse B, maar kon RWDM in de eerste helft niet echt het vuur aan de schenen leggen. Weliswaar niet zoals in de heenwedstrijd, toen RWDM kans na kans liet liggen en de efficiënte bezoekers met de drie punten aan de haal gingen. Nu toonde RWDM zich een pak doelgerichter, want al na 8 minuten verkeek doelman Jackers zich op een hoekschop en kopte verdediger Le Joncour de 0-1 tegen de touwen. Ook vorige week tegen Deinze scoorde de kopbalsterke Fransman op gelijkaardige wijze.

Het moment van Nzuzi

RWDM behield eenvoudig de controle over de wedstrijd. Iets na het halfuur was het moment gekomen van Kevin Nzuzi. De grillige Franse aanvaller heeft altijd wel een flits in huis, en toen Rommens hem de diepte in stuurde, passeerde hij de wijkende Schoonbaert en krulde het leder enig mooi voorbij Jackers in de hoek. RWDM op rozen, maar het moest voor de rust nog de aansluitingstreffer incasseren toen Danté een voorzet van Jacobsen in eigen doel verwerkte. Nog in de eerste helft moet Defourny nog redding brengen op een afstanddsschot van Efford.

Supporters RWDM

| De meegereisde RWDM-fans zorgden voor de sfeer op de Freethiel.

Duidelijk buitenspel

Ook de tweede helft was de beginfase voor RWDM. In een en dezelfde fase raakte Libert de paal, schoot Ephestion op Jackers, kopte Danté op diezelfde Jackers en schoot hij zelf de rebound tegen de touwen: 1-3. Opnieuw een dubbele voorsprong dus, en daar heeft RWDM dit seizoen niet de beste ervaringen mee. Zowel tegen Lierse als vorige week tegen Deinze gaf RWDM nog een wenkende overwinning uit handen.

En het ging zaterdag opnieuw de verkeerde kant uit toen Efford de rebound van een schot op de paal in doel kon tikken. De Amerikaan juichte zelfs niet eens, want hij leek goed te beseffen dat hij een goeie meter buitenspel stond. Alleen had de grensrechter dat niet gezien en ging het Waaslandse feestje wel degelijk door, tot consternatie van heel RWDM.

Het slotoffensief van de thuisploeg resulteerde niet in grote kansen, al kreeg topschutter Maderner wel nog een goede kans op de gelijkmaker. Maar RWDM legde een flinke dosis maturiteit en realisme aan de dag – in tegenstelling tot in het begin van het seizoen – en kon dan toch de overwinning vieren met de meegereisde supporters, die van het eerste tot het laatste fluitsignaal voor de sfeer zorgden in het Freethielstadion.

Hopen op meer

Eerste klasse B is een reeks waarin alle ploegen (behalve leider Westerlo) erg dicht bij elkaar liggen, maar met deze zege maakt RWDM een belangrijke klim in het klassement. De Brusselaars staan met Waasland-Beveren en Deinze op een gedeelde tweede plek, die aan het einde van de rit recht geeft op een barragewedstrijd voor promotie naar eerste klasse A. RWDM is nu al anderhalve maand ongeslagen. Terwijl het in het seizoensbegin vooral naar de onderste ploegen uit de reeks moest kijken, kan het stilaan beginnen hopen op meer. Het voetbal is immers meer dan behoorlijk en de punten beginnen stilaan ook te volgen voor de goed geoliede machine uit Molenbeek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni