RWDM Brussels: vraagtekens bij 2 miljoen euro subsidies

© brusselnieuws.be
25/06/2013
RWDM Brussels en haar voorzitter Johan Vermeersch streken tussen 2006 en 2011 mogelijk bijna 2 miljoen onterechte subsidies van het Brussels Gewest op. Dat blijkt uit een audit van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek.

De audit, waar La Capitale de hand op konden leggen, heeft het over facturen die vaak werden uitgeschreven door Vermeersch Construct, het bedrijf van de voorzitter, waarvoor geen voldoende verantwoording bestaat. Tussen 2006 en 2011 wordt gesproken van een bedrag van bijna 1,8 miljoen euro.

Er ging ook 750.000 euro naar de jeugdploegen, zonder dat daar een overeenkomst voor bestond.

Volgens de audit zouden de facturen van Vermeersch Construct te weinig gedetailleerd zijn, bijvoorbeeld met alleen de melding dat het om aankoop van materieel gaat. Ook de data op enkele facturen zou niet overeenstemmen met de periode waarin er effectief werken werden uitgevoerd.

De club wordt al een tijdje in de gaten gehouden door gemeente en Gewest vanwege mogelijk oneigenlijk gebruik van subsidies. Molenbeeks schepen van Sport Ahmed El Khanouss (CDH) waarschuwt de club alvast "dat de rekeningen zullen moeten overgemaakt worden. Ik kan mij niet inbeelden dat het Gewest hier de ogen voor zal sluiten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni