FC Brussels heet voortaan RWDM Brussels FC

FC Brussels heeft maandag zijn naam gewijzigd in RWDM Brussels FC. Dat kondigt de club aan op zijn website.

De naamsverandering komt er sneller dan verwacht. Aan stadsradio FM Brussel zei voorzitter Johan Vermeersch maandag nog dat de club "een naamsverandering overweegt". En voorts: "We moeten eerst bekijken wat onder meer supporters en sponsors daarover denken, maar ik ben niet tegen. We gaan dat deze week bekijken."

Zijn woorden waren nog niet koud of de club voerde effectief een naamsverandering door. Op de website van de club staat te lezen dat de raad van beheer maandag de naamsverandering heeft goedgekeurd.

Opmerkelijk is de motivatie van de beslissing, die genomen is "gezien de speciale binding met het Edmond Machtensstadion" en "gezien de hoog gekwalificeerde jeugdopleiding met de steun van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest".

De beslissing komt net na een zeer woelige episode waarbij voorzitter Vermeersch in de clinch ging met volgens hem "malafide" investeerders die de club wilden overnemen. Daarbij werd het vertrouwen van supporters en de gemeente Molenbeek danig op de proef gesteld. De terugkeer naar de roemrijke naam RWDM zal veel fans van het eerste uur nu als muziek in de oren klinken.

FC Brussels ontstond in 2002 na het faillissement van RWD Molenbeek en de overname van KFC Strombeek. Na tien seizoenen is een naamswijziging volgens de statuten van de Koninklijke Belgische Voetbalbond toegestaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?