Ahmed El Khanouss (CDH), schepen van Sport in Sint-Jans-Molenbeek, stelt een ultimatum aan FC Brussels-voorzitter Johan Vermeersch. Als die zijn gedrag niet aanpast, zal de gemeente op zoek gaan naar een andere huurder van het Edmond Machtensstadion.

Het exclusiviteitscontract dat de gemeente met FC Brussels heeft, loopt na dit seizoen af. De gemeente wacht sowieso af of FC Brussels de licentie haalt en in tweede klasse kan blijven, maar ook aan de chaos binnen de club moet een einde komen, klinkt het.

"Wij willen een serieuze partner die zijn engagementen nakomt", zegt El Khanouss. "Ik heb meneer Vermeersch gezegd dat hij moet nadenken over de toekomst. Het kan niet dat de club schade toebrengt aan het imago van de gemeente."

FC Brussels kwam de laatste weken meermaals negatief in het nieuws. Zo woedde een heuse machtsstrijd tussen voorzitter Johan Vermeersch en een investeringsgroep die de club wilde overnemen. De gemeente vermoedde eerder ook dat subsidies oneigenlijk gebruikt zijn. De club kende ook sportief een bijzonder woelig seizoen met niet minder dan zes trainerswissels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni