FC Brussels rekent op licentie in beroep

© tvbrussel
10/04/2013
Tweedeklasser FC Brussels tekent beroep aan tegen het niet toekennen van een licentie voor volgend seizoen. Voorzitter Johan Vermeersch heeft er alle vertrouwen in dat hij de bevoegde commissie op andere gedachten kan brengen met enkele verduidelijkingen. "Het gaat om details."

De licentieproblemen zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen bij FC Brussels. Tot nu toe kwam de zaak telkens op het nippertje in orde en als we Vermeersch mogen geloven zal dat ook nu zo zijn. "De commissie is uitgegaan van de stand van de rekeningen eind juni 2012 maar ondertussen heb ik nog een miljoen euro in de club geïnvesteerd, dus ziet het plaatje er opnieuw heel anders uit", zei hij dinsdagavond in de studio van tvbrussel.

Ook de plooien met de gemeente en het Gewest wil Vermeersch gladstrijken. De overheden twijfelen of de toegekende subsidies wel goed zijn gebruikt. "Ik zal de nodige dossiers voorleggen", aldus Vermeersch. "Ik sta al meer dan tien jaar garant voor de club en dat blijft zo. Het structurele probleem is dat we onze jeugd niet kunnen houden. Nochtans is de Brusselse jeugd de beste van België. Maar alle talenten worden weggeplukt op 13, 14 of 15 jaar."

'Zogenaamde investeerders'
In een mededeling kwam Vermeersch nog eens terug op de afgesprongen deal met de investeringsgroep Gulf Dynamic Challenges (GDC). Volgens de investeerders werden de contractuele verplichtingen wel nagekomen en hield het bestuur van de geplaagde tweedeklasser de overname tegen, maar Vermeersch weerlegt dat. "Op 16 januari werd er een intentieverklaring om samen te werken ondertekend. Voorwaarden waren dat ze de som van 100.000 euro zouden storten aan de club en dat de club vier nieuwe spelers zou aansluiten. Om hun lonen te betalen zou GDC dan nog eens 200.000 euro storten", aldus Vermeersch.

"De 100.000 euro werd uiteindelijk na aandringen wel gestort, maar omdat er een speler niet speelgerechtigd was doordat de clubs die de transfer moesten bevestigen te laat reageerden, werd de 200.000 euro niet gestort. Bovendien werden er daarna nog acht nieuwe spelers aangebracht bij Brussels. Omdat de kosten niet voorzien waren in het budget, werd overeengekomen dat de investeerders de lonen van die nieuwe spelers zouden betalen. Op 11 maart werd er zo een nieuwe overeenkomst opgesteld, maar de investeerders betaalden opnieuw niet. Na aandringen van onze advocaat kon men niet anders dan vast te stellen dat deze niet-betaling gelijkstaat met een eenzijdige verbreking van de overeenkomst door GDC. Het bestuur van de club was genoodzaakt om de leiding van de club opnieuw in handen te nemen. GDC heeft hierdoor het bekomen van de licentie zwaar in gevaar gebracht en werd hierop eveneens aangeschreven. De late storting op 2 april van ongeveer 162.000 euro op rekening van de advocaat van de club verandert niets meer aan de zaak."

Vermeersch zegt dat de "zogenaamde investeerders" hem in de media hebben proberen te beschadigen en suggereert dat de investeringsgroep hem buiten spel wilde zetten zonder het nodige geld op tafel te leggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni