FC Brussels flirt opnieuw met degradatie

© FM Brussel
08/04/2013
Het degradatiespook laat zich opnieuw zien in het Edmond Machtensstadion na een 2-1-nederlaag tegen Eendracht Aalst. Woluwe moest na een spektakelstuk het hoofd buigen voor Boussu Dour.

Door de overnameperikelen trad FC Brussels op nieuw met een veredeld B-team aan. Vrijdagavond al werd technisch directeur Nourredine Zaiour ontslagen omdat hij openlijk de kant van de investeerders uit Dubai koos. Dat ontslag viel bij de spelers niet in goede aarde, want een groot deel ging in staking, waardoor trainer Beugnies op amper 14 spelers kon rekenen voor het duel tegen Aalst. Beugnies vond er uiteindelijk niets beter op dan doelman Cyprien Baguette na vijftig minuten te laten invallen als diepe spits.

Ondanks de noodgrepen had Brussels tot de 84ste minuut uitzicht op een gelijkspel. Een doelpnut van thuisspeler Di Gregorio kraakte echter de weerstand. 2-1 was de eindstand.

Door een zege tegen rode lantaarn Sint-Niklaas nadert eerste achtervolger KSK Heist weer tot op drie punten van Brussels. Wipt Heist nog over de Molenbeekse club dan moet Brussels de degradatieronde spelen.

Beslissing over licentie
Maandag belooft meer duidelijkheid over de toekomst van FC Brussels. Dan wordt er beslist of de club een licentie voor tweede klasse krijgt.

Verder in tweede klasse maakten White Star en Boussu Dour er een spektakelstuk van met zeven doelpunten. De Woluwenaars moesten pas in de toegevoegde tijd, en dan nog op penalty, het hoofd buigen. Het werd 3-4.

In Derde klasse won Union Sint-Gillis wel van FCV Dender met 3-1. Met een knappe 13 op 18 is de club bezig aan een knappe inhaaloperatie. Union staat nu op een veilige 14de plaats. Zaak is die te behouden tot het einde van de competitie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni