Supporters FC Brussels verliezen vertrouwen in Vermeersch

© FM Brussel
04/04/2013
Steeds meer supporters van FC Brussels vinden dat hun club beter af zou zijn zonder voorzitter en geldschieter Johan Vermeersch. Die klampt zich vast aan de macht en verhindert de komst van nieuwe investeerders, klinkt het. De beslissing over de licentie voor volgend seizoen is ondertussen uitgesteld tot maandag.

Tweedeklasser FC Brussels verloor woensdagavond een inhaalwedstrijd tegen Tubeke met 0-1. Het meest opmerkelijke gebeurde echter naast het veld. Met een spandoek en spreekkoren maakten de supporters duidelijk dat ze genoeg hebben van voorzitter Johan Vermeersch.

Aanleiding is zijn beslissing om de overeenkomst met een investeringsgroep uit Dubai te verbreken. Vermeersch wil duidelijk zelf de touwtjes in handen houden. Om dat te illustreren stelde hij opnieuw Didier Beugnies aan als coach.

De supporters vrezen dat Vermeersch voor zichzelf kiest en tegen de toekomst van de club. "Hij zegt dat de investeerders hun beloftes niet nakomen maar dat heeft hij de voorbije tien jaar zelf ook niet gedaan", klinkt het voor de microfoon van stadsradio FM Brussel.

In de loop der jaren kwam Vermeersch al met veel mensen in aanvaring, vorig seizoen nog met Michel De Wolf, die daarop met Bleid aan de slag ging. De club die nu de steun heeft van Vincent Kompany.

Technisch directeur lijnrecht tegen voorzitter
Eerder deze week hebben ook spelers en staf hun twijfel geuit over Vermeersch. Technisch directeur Noureddin Zaiour plaatste zich lijnrecht tegenover Vermeersch door de investeerders uit Dubai te blijven steunen. Spelers dreigden met een staking maar zover kwam het uiteindelijk niet. Vermeersch staat er zo goed als alleen voor.

"De club heeft enkel een toekomst zonder Vermeersch", zegt een fan. "Met Vermeersch zitten we in een doodlopende straat."

"Met zijn mentaliteit en manier van communiceren heeft hij sponsors weggejaagd en de supporters tegen zich in het harnas gejaagd", klinkt het elders. "Vermeersch heeft veel voor de club gedaan maar bovenal heeft hij zichzelf geïloseerd omdat hij geen inspraak duldt en alles op zijn manier wil doen."

Veel supporters willen terug naar de tijd van RWDM en de investeringsgroep uit Dubai speelt daarop in met de naamsverandering RWD Brussels Molenbeek.

Beslissing licentie uitgesteld
De toekomst van de club blijft nog even onduidelijk. Sportief is het behoud in tweede klasse nog niet verzekerd en ook de licentie voor volgend seizoen is nog niet rond. De beslissing daarover is uitgesteld tot maandag.

Vermeersch is voorzitter sinds 2002 en al veel langer bestuurslid en sponsor met zijn bouwfirma.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni