De straatvoetbalploeg met speelsters van RWDM is weer thuis na hun avontuur in Brazilië. Zonder overwinning, maar heel wat ervaring rijker. "Ik ben echt weggeblazen door het niveau van sommige ploegen."

Het Belgische vijftal kwam uit in een loodzware poule met onder andere thuisspeelsters Brazilië. Ook tegen de latere halvefinalist Japan moesten ze aan de bak. "We hebben tegen Japan echt een goede wedstrijd gespeeld" zegt speelster Doranthina Likaj. "Mensen zijn achteraf tegen ons komen zeggen dat het de interessantste wedstrijd van het toernooi was. We misten gewoon het killerinstinct voor doel."

In de andere wedstrijden kwam België niet in het stuk voor. Tegen de latere winnaar Brazilië kregen ze zelfs een droge 5-0 aangesmeerd. "Je weet dat het enorm moeilijk wordt als je achterkomt (na elk tegendoelpunt, moet je met een speler minder verder op het 5-tegen-5 tornooi, red.). Het Braziliaanse team heeft dan ook nog eens het thuisvoordeel, geen langeafstandsvlucht, geen jetlag ook,..."

RWDM GIrls

Maar het heeft volgens Doranthina niet alleen daarmee te maken. "Je merkt echt een duidelijk niveauverschil. In vergelijking met België staat het vrouwenvoetbal in andere landen echt veel meer op punt. Brazilië zeker, maar ook Japan, Duitsland en Frankrijk. Al hebben die laatste me tijdens het toernooi echt teleurgesteld."

Neymar

Het toernooi in Brazilië wordt georganiseerd door wereldster Neymar Jr. De uitgelezen kans om hem eens te ontmoeten? "Het is niet zo dat we even vlotjes met hem gebabbeld hebben. Alleen de finalisten hebben hem echt gesproken. Maar er zijn wel groepsontmoetingen."

Natuurlijk hebben de RWDM-girls de stervoetballer ook van dichtbij aan het werk gezien. "Hij is technisch zo sterk, zeker op een klein veldje komt dat helemaal tot uiting. Ik heb ongelooflijk veel bijgeleerd door hem aan het werk te zien."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, RWDM Girls, straatvoetbal, Neymar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni