RWDM haalt Xavier Mercier terug naar België

© Belga
25/07/2023

Xavier Mercier (34) heeft een eenjarig contract ondertekend bij RWDM, met optie voor nog een jaar extra. Dat heeft de promovendus dinsdag bekendgemaakt op zijn website.

De Franse middenvelder is geen onbekende voor de hoogste Belgische afdeling. In totaal speelde hij al 145 wedstrijden in de Jupiler Pro League, voor KV Kortrijk (2016-17), Cercle Brugge (2017-19) en OH Leuven (2019-22). Daarin scoorde Mercier 24 keer en leverde hij 43 assists af.

In het seizoen 2020-21 veroverde hij de Pro Assist Award, de prijs voor de speler die de meeste assists uitdeelde. In de Challenger Pro League kwam de Fransman 55 keer in actie. Afgelopen seizoen verdedigde Mercier de kleuren van het Hongaarse Ferencváros.

"Ik ben erg blij om terug te zijn in België, bij een historische club", reageert Mercier op de website van de Molenbeekse club. "Ik kan niet wachten om het veld op te gaan en veel wedstrijden te winnen."

Ontslag sportieve staf

RWDM zorgde maandagavond, minder dan een week voor het begin van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League, voor een enorme verrassing door de samenwerking stop te zetten met nagenoeg alle leden van zijn sportieve staf, onder wie T1 Vincent Euvrard. De Braziliaan Claudio Caçapa werd dinsdag al aangesteld als zijn opvolger. Hij wordt bijgestaan door Anderson Luiz dos Santos Valiñas (T2) en Igor de Camargo (T3).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni