RWDM heeft corona bijna buiten: nog een besmette speler

© Belgaimage
| Een training van voetbalclub RWD Molenbeek in het Edmond Machtensstadion, tussen de woonblokken.

Voetbalclub RWDM heeft bijna afgerekend met het coronavirus dat de selectie en omkadering de laatste weken in zijn greep had. Alleen Yady Bangoura moet nog in quarantaine blijven.

Voorzitter Thierry Dailly is opgelucht dat het coronavirus zich gewonnen lijkt te geven bij RWDM. Afgelopen weekend klonk het nog cynisch 'the show must go on' op de Facebookpagina van de club. Doordat er 'slechts' zes spelers van de selectie positief testten, moest RWDM gewoon spelen tegen Club NXT. Bij zeven positieve tests, had de wedstrijd uitgesteld kunnen worden. Omdat ook de meerderheid van de technische staf en het administratieve personeel COVID-19 had, moest de keeperstrainer als hoofdtrainer optreden.

"Van de spelers is niemand zwaar ziek geweest," aldus Dailly. "Maar onder het personeel wel. Hoe dan ook heeft het virus een behoorlijke impact gehad op de werking van de club. Ik was op den duur de enige nog die op kantoor kon werken."

Ondanks de winst op Club NXT, laat het virus zich ook sportief voelen. De spelers die twee weken niet konden trainen, moeten hun achterstand inhalen. "We zullen over twee weken echt de rekening kunnen maken," aldus Dailly. "Maar ik vermoed dat we straks kunnen zeggen dat het virus ons zeker 6 weken in zijn greep gehouden heeft."

RWDM kondigde de terugkeer van de spelers aan via een video op Facebook.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?