Het nieuwe RWDM heeft nog geen veld om op te spelen, maar maakt ondertussen wel al werk van een nieuwe ploeg. De club heeft ook al om en bij de 200 abonnementen verkocht.

RWDM start deze zomer in vierde klasse. Zaterdag kwamen naar schatting 500 supporters naar de voorstelling van de club, staf en ploeg. Daarbij niet alleen gewone supporters, maar ook enkele bekende namen. Frederic Vanderbiest, een jeugdproduct van RWDM en tegenwoordig trainer bij tweedeklasser Cercle Brugge, kon naar eigen zeggen niet ontbreken. "Ik ben een RWDM-supporter in hart en nieren, ik ben hier geboren en getogen. Rood-wit-zwart zit in mijn bloed, dat gaat nooit weg. Ik heb zelfs al meteen een abonnement gekocht", aldus Vanderbiest aan FM Brussel. RWDM speelt op 21 juli trouwens zijn eerste oefenwedstrijd tegen het Cercle Brugge van Vanderbiest.

Ook voetbalcommentator Rodrigo Beenkens en filmregisseur Stephan Streker, die ook voetbalanalyst is bij RTBF, uitten zich als supporter door hun aanwezigheid, net als Jacques Teugels. Deze ex-voetballer, die ook nog voor Union en Anderlecht speelde, pakte in 1975 de landstitel met RWDM. "In het leven verander je van huis, auto of vrouw, maar niet van voetbalploeg. Ik zal nooit voor een andere ploeg dan RWDM kunnen supporteren. Als supporter van RWDM hebben we al veel geleden, en deze herstart is geweldig. Dit project is niet alleen nostalgie, het heeft ook toekomst", zei Streker aan FM Brussel.

Manager Thierry Dailly liet weten dat al zeven spelers hebben al getekend bij het nieuwe RWDM, allemaal afkomstig uit lagere reeksen. Jerome Nollevaux en Cedric De Troetsel hebben wel een verleden bij FC Brussels, de voorloper van de nieuwe club. Andere nieuwkomers zijn Kenny Witplas (Ganshoren), Kevin Kempeneer (Eendracht Aalst), Karim El Ouahidi (Antwerp), Alessio Bossio (Grimbergen) en Luca Michel (Eupen).

Ook de voltallige trainersstaf werd voorgesteld. Eerder werd al duidelijk Dany Ost (ex-Eupen, ex-Tubize) trainer zou worden. Zijn assistenten zijn allemaal Brusselaars: Pascal Hofman (hulpcoach), Fabian Lambot (hulpcoach), Patrice Detienne (keeperstrainer) en Serge Beerens (teammanager).

Sinds dit weekend kunnen supporters ook al een abonnement kopen voor volgend seizoen, aan prijzen van 80 tot 165 euro. Vrouwen mogen gratis binnen, net als kinderen jonger dan 16 en 65-plussers. Er zijn er intussen al zo'n 200 verkocht.

Onduidelijkheid over stadion blijft
Intussen lopen de besprekingen met de gemeente Molenbeek en tweedeklasser White Star over het stadion gewoon door. RWDM wil in het Edmond Machtensstadion spelen, waar White Star nu speelt, of op het C-veld van dat domein. Een beslissing daarover is nog niet gevallen.

De gemeenteraad van Molenbeek buigt zich woensdag opnieuw over de kwestie. De oppositie (SP.A-PS-FDF-PVDA) heeft een motie ingediend die RWDM toelaat om het hoofdterrein van Edmond Machtensstadion te gebruiken. Gemeentebelangen, dat tot de meerderheid behoort, heeft een eigen motie ingediend die RWDM het gebruik van het C-veld toekent. Daarover heeft RWDM zelf ook al een akkoord met het gemeentebestuur.

Als de gemeenteraad één van de twee moties goedkeurt, is het afwachten of ook White Star zijn goedkeuring geeft. Zij zijn de hoofdgebruiker van het stadion, en hebben zich altijd al fel verzet tegen de komst van RWDM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni